Bényei Iván

Bényei Iván

Rengeteg elképzelésem van, és úgy gondolom, hogy terveimet a Széchenyi Hitel segítségével meg tudom valósítani

. Cégünk folyamatosan fejleszt, és vásárlóink bizalommal fogadják újdonságainkat.

2017-ben az UniCredit bankos számlavezető tanácsadónk ajánlására vettük igénybe a Széchenyi Kártya hitelt, melyet az árukészlet növelésére fordítottunk. A több pénz és több áru nagyobb forgalmat generált.

Közel 20 éve foglalkoznak minőségi kínai gyártású termékek, elsősorban traktorok, rakodógépek, targoncák, mezőgazdasági gépek hazai forgalmazásával. Milyen volt a piacra lépés, és mik voltak a cég eddigi legnagyobb mérföldkövei?
A kétezres évek elején úgy gondoltuk, hogy a géppiacon igény lenne alacsony árfekvésű, de minőségi traktorokra. Az első próbálkozásunk zsákutca volt, nem a megfelelő gyártóval kerültünk kapcsolatba. Ezt követően már tudatosan kerestük a legnagyobb, legerőteljesebb kínai gyártót: a Foton Lovol Industry vállalatcsoport termékeinek 2005 óta vagyunk a kizárólagos magyarországi képviselete. A Lovol traktorok piaci bevezetése során különös figyelmet fordítottunk a garanciális és garanciaidőn túli meghibásodások azonnali kezelésére, mert üzletpolitikánk fő eleme, hogy az elégedett vásárló hozza a következő vevőt. A traktorok mellett igény jelentkezett a kiegészítő munkaeszközökre (talajmarók, szárzúzógépek) is, elsődleges szempont itt is a kiváló minőség volt, akárcsak a traktorok esetében. 2012-től megkezdtük permetezőgépek és egyéb eszközök gyártását, ez jelentős változás volt a cég életében. 2020-ban a gyártási kapacitásunkat jelentős mértékben modernizáltuk CNC lézervágó, CNC-3D élhajlító gépek beszerzésével.

Miért kínai mezőgazdasági gépekre esett a választás, amikor anno beléptek a piacra? Volt ennek valamilyen különleges oka?
A nagyobb európai traktorgyártók már rendelkeztek magyarországi partnerekkel. Muszáj volt olyan brandet találni, akinek még nincs magyar kapcsolata. Szükséges volt a nagyon jó ár-érték arányú traktorok megtalálása, így kerültek a képbe a kínai gyártók. Elmondhatjuk, hogy az elmúlt 15-16 évben sikerült egy meghatározó traktormárkát felépítenünk a Lovol márkából. A mai világban furcsán hangzik, de mi tényleg ugyanazokkal a beszállítókkal dolgozunk 16 éve.

Óriási tapasztalatuk és személyes kapcsolatrendszerük lehet ezen a területen. Hűségesek a vásárlóik és hallgatnak Önökre, nyitottak az újdonságokra?
Igen, ez valóban így van. Vásárlóink nagy része megkeres minket, ha további gép vásárlása merül fel. Cégünk folyamatosan fejleszt, és vásárlóink bizalommal fogadják újdonságainkat. A korábban említett hozzáállásunk a meghibásodások kezelése során kialakította a bizalmat új termékeink iránt is.

Az UniCredit Bank ügyfeleként mikor igényeltek először Széchenyi Kártya hitelt és miben segítette ez a vállalkozást?
2017-ben az UniCredit bankos számlavezető tanácsadónk ajánlására vettük igénybe a Széchenyi Kártya hitelt, melyet az árukészlet növelésére fordítottunk. A több pénz és több áru nagyobb forgalmat generált. A cég árbevétele jelentősen megnőtt, az elmúlt évek alatt kb. a háromszorosára.

Melyek a legnagyobb kihívások, amelyekkel szembe kell nézniük ebben a szektorban? A legfontosabb a folyamatos fejlődés, fejlesztés, a hatályos szabályozásoknak való megfelelés.

A vírushelyzet mennyire viselte meg az üzletet? A pandémia alatt sokkal többet dolgoztunk, nagyobb energiát fektettünk a fejlesztésekbe. Ennek eredménye, hogy 33 százalékkal nagyobb árbevételt értünk el, mint az azt megelőző évben.

Hogy látja a jövőt, merre tud a cég tovább fejlődni? Rengeteg elképzelésem van: a termékpaletta bővítése az elsődleges cél, illetve a saját gyártású gépek további fejlesztése. Úgy gondolom, hogy terveimet a Széchenyi Hitel termékek segítségével meg tudom valósítani.

Bényei Iván

vezérigazgató

HSC Motor Kft.

hscmotor.hu

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva