Agrár Széchenyi kártya

Agrár
Széchenyi kártya

Sertéstenyésztést támogató ASZK

A KONSTRUKCIÓ NEM IGÉNYELHETŐ!

A takarmányárak folyamatos emelkedése és a Covid járvány miatti piacvesztésből adódó kedvezőtlen gazdasági helyzet okozta jövedelemkiesés miatt a sertéstenyésztő mezőgazdasági vállalkozások a rendeletben meghatározott sertés számos állategységtől függően Agrár Széchenyi Kártya hitelük teljes vagy meghatározott részösszegére további támogatásra lehetnek jogosultak (adott jogcímű támogatási szabad keretük terhére) 2022. január 1 -2022.június 30. között hatályba lépett hitelszerződések esetén.

Tisztelt Vállalkozó!

A Széchenyi Kártya Program összes hiteltermékére vonatkozóan a VOSZ, a területi kereskedelmi és iparkamara és a KAVOSZ teljes irodahálózatának közel 200 irodájában*, kezdve a teljes körű információk nyújtásától, a hitelek kiválasztásán keresztül, a hitellehetőségek és azok feltételeire vonatkozó kérdéseken át a teljes hiteligénylés lebonyolításáig állunk a vállalkozások rendelkezésére ellenszolgáltatás (pl. sikerdíj, jutalék, ügynöki díj, tanácsadói megbízási díj) nélkül.

Ön így a legegyszerűbben, legkönnyebben, leggyorsabban és legolcsóbban juthat hozzá az államilag támogatott Széchenyi Kártya Program hiteleihez kizárólag a termékszabályzatban rögzített FIX költségek mellett.

Kollégáink várják megkeresésüket, forduljanak munkatársainkhoz bizalommal a honlapunkon található elérhetőségek bármelyikén! 

*A Széchenyi Kártya Programba tartozó hitelkérelmek befogadására kizárólag az országos lefedettségű irodahálózatunk jogosult.

ELŐNYEI

 • állami kamat- és kezességi díj- és költségtámogatás,
 • akár ingatlanfedezet nélkül,
 • gyors és egyszerűsített hitelbírálat,
 • az ország több mint 200 pontján igényelhető,
 • használható átutalás révén, bankkártyával készpénzfelvételre, illetve vásárlásra.

IGÉNYLÉSI FELTÉTELEK

Minden olyan kkv igényelheti, mely

 • sertéstenyésztéssel foglalkozik – tevékenységei körei között a TEÁOR 0146 tevékenység szerepel – és ezen tevékenység végzését, a tenyészetében tartott, állategységben kifejezett sertésállományát az Ügyfélkapun keresztül elérhető, webENAR felületről letöltött és aláírt „Sertés számosállategység igazoló lap” igénylőlaphoz történő csatolásával igazolja a KAVOSZ Zrt. számára
 • rendelkezik legalább egy (25 millió forint felett két) lezárt teljes naptári évre vonatkozó működési múlttal, ill.
 • MÁK-tól kapott ügyfél-azonosító számmal,
 • nincs lejárt köztartozása, sem lejárt hiteltartozása,
 • megfelel az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció Üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

A HITELKERET ÖSSZEGE

500 ezertől akár 200 millió forint.

A hitelkeret maximuma a normál ASZK-val megegyező módon kerül megállapításra.

A HITEL FUTAMIDEJE

A hitel futamideje 1, 2 vagy 3 év.

KAMAT ÉS KÖLTSÉGEK

A Vállalkozás a hitelkerete megnyitásakor annak nagysága, valamint az átmeneti vagy csekély jogcímű szabad mezőgazdasági kerete terhére az igazolt állategységtől függően meghatározott magasabb összegű támogatás mértéke szerint a következő támogatásra lehet jogosult (amennyiben a szabad támogatási keretébe belefér a magasabb összegű támogatás mértéke):

  • 100% kamattámogatás a hitel teljes futamidejére,
  • 100% kezességi díjtámogatás a kezességvállalás teljes idejére,
  • teljes kezelési költségtámogatás a hitel teljes futamidejére,
  • 100%-ra vonatkozó egyéb költségtámogatás.

Az egyéb költségtámogatásra is jogosult vállalkozásoknak közvetlenül a MÁK-nál kell majd igényelniük (a MÁK honlapján közzétételre kerülő nyomtatványon, a vonatkozó Közleményben leírt módon és határidőkben).

Az egyéb költségtámogatáson kívüli támogatásokat  a finanszírozó hitelintézet hívja le közvetlenül a Magyar Államkincstártól.

A hitel valamennyi költségét és díját részletesen az Agrár Széchenyi Kártya kondíciós listája tartalmazza, amely a mindenkor hatályos Agrár Széchenyi Kártya Üzletszabályzat 7. számú melléklete.

A HITEL KÖTELEZŐ BIZTOSÍTÉKAI

A hitel fő biztosítéka az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány (AVHGA) készfizető kezességvállalása (ezt a hitelszerződés megkötését követően a finanszírozó Bank igényli, a vállalkozásnak ennek kapcsán nincs külön teendője).

Kötelező biztosíték továbbá (az Üzletszabályzat szerinti feltételeknek megfelelő) nagykorú magánszemély(ek) készfizető kezességvállalása.

Tárgyi biztosíték 25-50 millió forint között opcionális, 50 millió forint feletti hitelösszeg esetén egyéb fedezet (pl. ingatlan, ingóság) bevonása is szükséges.

HOL IGÉNYELHETI

Regisztráló Irodákban:

 • a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének irodáiban,
 • a területi kereskedelmi és iparkamarák irodáiban,
 • a KAVOSZ Zrt. irodáiban.

Az Önhöz legközelebbi irodát megtalálja az irodakeresőben. Az irodákban dolgozó munkatársak segítséget nyújtanak Önnek az igénylőlap kitöltésében, illetve tájékoztatják a szükséges csatolandó dokumentumokról

BANKVÁLTÁS

Az Agrár Széchenyi Kártya Folyószámlahitellel (ASZK) rendelkező vállalkozások fennálló ASZK hitelüket másik hitelintézetnél is meghosszabbíthatják anélkül, hogy azt vissza kellene fizetniük – ez az ún. „bankváltás”, azaz az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció keretein belüli különböző hitelintézetek közötti hitelkiváltás. A hitelkérelmi dokumentáció összeállítása előtt kérjük forduljon Regisztráló irodájához.
Bankváltásra irányuló hitelkérelem a hitel lejáratát megelőző 30 napig nyújtható be.
A folyamat időigénye megegyezik a normál Agrár Széchenyi Kártya igénylés ügyintézési idejével.
Jelenleg a CIB Bank Zrt., a Gránit Bank Zrt., az MKB Bank Nyrt., az OTP Bank Nyrt., a Sberbank Zrt. és a Takarékbank Zrt. fogadnak bankváltás típusú kérelmeket.

VÁLASZTHATÓ HITELINTÉZETEK

 • Erste Bank Zrt.
 • Gránit Bank Zrt.
 • MKB Bank Nyrt.
 • MTB Zrt.
 • OTP Bank Nyrt.

IGÉNYLÉS LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE

ELSŐ LÉPÉSEK

Hálózatunk munkatársai már az első lépéstől támogatják Önt, ha segítségre van szüksége!

 1. Találja meg a vállalkozásához legközelebb eső Regisztráló Irodát az irodakereső segítségével!
 2. Keresse a választott iroda ügyintézőjét további tájékoztatás kérés céljából, illetve egyeztessen vele a kérelem benyújtásával kapcsolatban.
 3. Segítünk megtalálni a vállalkozása számára leginkább megfelelő konstrukciót, és ellenőrizzük, hogy a vállalkozása, illetve a hiteligény megfelel-e az adott hiteltípus igénybevételi feltételeinek!
 4. Segítséget nyújtunk a hitelkérelem csomag* összeállításában!
 5. Válassza ki, melyik forgalmazó bankhoz** szeretné a kérelmét benyújtani!

*Az igényelt hitel típusához kapcsolódó igénylési lap, valamint az igényléshez csatolandó dokumentumok.

**Felhívjuk figyelmét, hogy az egyes hitelintézetek hitelbírálati szempontrendszere és számlavezetési kondíciói eltérőek

AZ IGÉNYLÉS BENYÚJTÁSÁHOZ NÉLKÜLÖZHETETLEN:

 • Vállalkozási formának és a konstrukciónak/hiteltípusnak megfelelő igénylési lap.
 • Az elmúlt év(ek) gazdálkodási adatai (SZJA/EVA/KATA bevallás, éves beszámoló, főkönyvi kivonatok).
 • Nemleges adóigazolás.
 • Az igénylő/cégjegyzésre jogosult személyes okmányai.
 • Kezes(ek) okmányai fénymásolatban.
 • Nyilatkozat és kezesi nyilatkozat(ok).

AZ IGÉNYLÉSHEZ MÉG SZÜKSÉG LEHET

 • Cégkivonat, Társasági szerződés.

A regisztrációt követően munkatársunk feldolgozza és továbbítja igénylését a választott bank felé, ahol pozitív bírálat esetén megkötik a hitelszerződést, és folyósítják a kölcsönt/megnyitják a hitelkeretet.

KÉRDÉSE VAN?

 • Ha bárhol elakadna, vagy bármilyen kérdése lenne az igényléssel kapcsolatban, kollégáink mindenben a segítségére lesznek!

  06 20 611 1166

LETÖLTHETŐ DOKUMENTUMOK

Kattintson ide az alternatív letöltéshez

KIEMELT TERMÉKEINK

GYAKORI KÉRDÉSEK ROVATUNKHOZ KATTINTSON IDE!