Újabb „projektindító támogatás” a Széchenyi Terv Plusz keretében

Széchenyi Terv Plusz

A Széchenyi Terv Plusz keretében megjelent a „Projektindító támogatás az A – Demográfia és köznevelés komponenshez” című (RRF – 2021 – 1.0) felhívás.

A felhívás néhány nappal követi a hasonló célú egészségügyi felhívást; mindkettő célja, hogy a Magyarország Helyreállítási és Ellenállóképességi Tervében (HET) szereplő beruházások és reformok a vállalt tartalommal és ütemezés szerint valósuljanak meg. Projektindító támogatásra feltehetően azért van szükség, mert a HET-ről egyelőre vita van a magyar kormány és az Európai Bizottság között.

A kiemelt eljárásrend szerint támogatási kérelmet nyújthat be a Családbarát Magyarország Központ Nonprofit Közhasznú Kft., a Lechner Tudásközpont Nonprofit Kft., a Klebelsberg Központ és az Oktatási Hivatal. Támogatási kérelem benyújtására konzorciumi formában is van lehetőség; önállóan nem, de konzorciumi tagjaként a Digitális Kormányzati Fejlesztés és Projektmenedzsment Kft. is benyújthat támogatási kérelmet.

A keretösszeg 15 milliárd forint, egy pályázat minimum 10 millió, maximum 4 999 999 999 forint vissza nem térítendő támogatást kaphat „projektelőkészítő tevékenységre”. Maguk a projektek a következő reformokhoz/beruházásokhoz kapcsolódhatnak:

  • a korai nevelés feltételeinek bővítése a társadalmi egyenlőtlenségek csökkentésére és a szülők foglalkoztatási esélyeinek növelésére;
  • a digitális oktatáshoz való egyenlő hozzáférés feltételeinek biztosítása a tanulók és a pedagógusok számára;
  • a digitális oktatási megoldások beépítése a mindennapi nevelés-oktatási gyakorlatba.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva