Tippek és tanácsok kezdő vállalkozóknak

gondolkozó üzletember

Egy vállalkozás beindításához a tőke és az elhivatottság mellett még sok mindenre lesz szükség. Ahhoz, hogy az indulás magabiztosan történjen, nézzük mi az a három dolog, ami segít megküzdeni a kezdeti nehézségekkel!

Mérjük fel a piac lehetőségeit

A vállalkozás beindítása előtt szánjunk időt a piackutatásra! Mindenekelőtt tisztában kell lennünk például azzal, hogy mire számíthatunk, ha belépünk az adott piaci területre kezdő vállalkozóként. Térképezzük fel a potenciális ügyfélkörünket és versenytársainkat is! Mérlegeljük a lehetőségeinket, és fogadjuk el, hogy lehetnek hiányosságaink is. Ha alaposan megvizsgáljuk és megértjük az adott piacot, képesek leszünk megfelelően pozicionálni vállalkozásunkat.

Építsük fel márkánkat

Építsük fel márkánkat úgy, hogy fogyasztóink számára könnyen beazonosíthatóak legyünk! Határozzuk meg a célközönségünket, majd fogalmazzuk meg a küldetésünket, azaz, hogy milyen problémára ad megoldást az általunk kínált termék vagy szolgáltatás. Tegyük egyértelművé, hogy mitől különleges amit ajánlunk és mi különböztet meg minket a versenytársainktól. Végül, erre épülhet az arculat megtervezése, a szlogen és a márkanév kitalálása is.

Legyünk rugalmasak

Sose féljünk a nehézségektől, inkább készüljünk fel azokra! A vállalkozások korai szakaszában sok olyan váratlan esemény következhet be, amelyek miatt kénytelenek vagyunk újragondolni bizonyos elemeit az eredeti tervnek. A folyamatosan változó gazdasági környezet miatt mindig szükségünk lesz arra, hogy alkalmazkodni tudjunk az új helyzetekhez. Ilyenkor segít, ha átbeszéljük lehetőségeinket egy külső tanácsadóval, aki talán olyan megoldást ajánl, amire nem is gondoltunk volna. Néha megéri vállalni a kockázatot…

 

Oldalunkon további hasznos cikkek találhatók kkv-knak.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva