Hogyan viselkedjünk felelősségteljes munkáltatóként a jelenlegi helyzetben?

By 2020.04.27.május 8th, 2020Az Én vállalkozásom
felelős munkaadó nő laptop

Ebben a helyzetben vállalkozásunkat nem csak gazdasági, de emberi erőforrás szempontból is nehézségek érhetik. Cikksorozatunkban néhány olyan tanácsot adunk, amellyel felelősségteljes munkáltatóként a hatékonyság mellett a felelősségvállalás követelményeinek is eleget tudunk tenni.

Kövessük nyomon a híreket!

Ma a gazdasággal kapcsolatos törvények szinte napról napra változnak. Ezért rendkívül fontos, hogy folyamatosan figyeljük az aktualitásokat, mert saját cégünk is érintett lehet. Beszéljük át a rendelkezéseket egy jogásszal vagy könyvelővel, ezzel biztosítva, hogy semmilyen lehetőséget nem szalasztunk el. Fontos lehet például, hogy a legújabb jogszabályok szerint, ha a hatósági karantén miatt nem tudja munkáját elvégezni a munkavállaló, akkor a munkaadó nem köteles fizetést adni neki, mivel az a munkáltató által elháríthatatlan külső oknak minősül. Azonban táppénzre ebben esetben is jogosultak az alkalmazottak.

Felelősségteljes munkáltatóként tájékoztassuk alkalmazottjainkat!

Nem csak a vállalkozásunknak hasznos, ha naprakész információkkal rendelkezünk. Legyen része a meetingeknek az aktuális helyzet megvitatása mind gazdasági, mind egészségügyi szempontból. Így amellett, hogy megfelelő információkhoz juttatjuk a munkavállalóinkat, növelhetjük a belénk vetett bizalmukat is, hiszen látni fogják, hogy felkészültek vagyunk és felelősséget vállalunk.

Jogszabályok ismertetése és folyamatos felülvizsgálata

Kulcsfontosságú továbbá, hogy egyértelműen kommunikáljunk alkalmazottaink felé. Ez a koronavírus okozta távolmaradásokra, valamint az egészségügyi intézkedések betartásának fontosságára is vonatkozik. Legyünk felkészültek minden eshetőségre és tervezzünk előre!

A második részben további hasznos tanácsokat adunk annak érdekében, hogy a jelenlegi helyzetet megkönnyítsük munkavállalói és munkaadói szempontból is.

 

Oldalunkon további hasznos cikkek találhatók kkv-knak.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva