A Google My Business előnyei – Hogyan tegyük a potenciális vásárlókat elkötelezett ügyfelekké?

By 2020.01.10.március 6th, 2020Az Én vállalkozásom
google my business előnyei

Cikksorozatunk következő részéből kiderül, mik az előnyei a Google Cégem használatának, és hogyan lehet a vállalkozás sikeres az online térben is.

  1. Kapcsolattartás régi és új ügyfelekkel

Számos felhasználóbarát funkciót kínál a Google My Business a potenciális és korábbi ügyfelek megszólítására. A vásárlói elkötelezettség kulcsfontosságú kapcsolatban áll az vásárlók elégedettségével, és a vállalat hírnevével, így érdemes az online viselkedést ehhez igazítani.

Üzenetküldési lehetőség

Az üzenetküldési funkció azoknak a vállalkozásoknak hasznos, amelyek nagy hangsúlyt fektetnek az ügyfelekkel való kapcsolatteremtésre, és a visszajelzések elemzésére. További előnye, hogy az ilyen felhasználóaktivitást a Google is figyelemmel kíséri.

Értékelések és vélemények

A Google-felhasználók véleményeket fogalmazhatnak meg a vállalkozásról és vásárlói élményükről. Egy potenciális vevőnek rengeteg találat közül kell kiválasztania a számára legkedvezőbb ajánlatot. Ez a funkció abban segít a vállalatnak, hogy kiemelkedjen a tömegből, és bizalmat keltsen a fogyasztóban a márka iránt. Ha a véleményekre azonnali válasz érkezik, az bizonyítja a vállalat ügyfélközpontúságát mind az értékelést író felhasználónak, mind pedig az érdeklődőknek.

  1. Az online jelenlét optimalizálása

A Google My Business lehetőséget kínál arra is, hogy statisztikák útján eredményesebb legyen az online megjelenés. A különböző adatok megmutatják, honnan érkeznek az ügyfelek, és hogyan keresnek a cégre. Sőt, az is megállapítható például, hogy hányan keresték meg közvetlenül a Keresés és a Térkép szolgáltatásban a vállalkozást. Ezeknek a mutatóknak a segítségével intelligens Google Ads kampányokat is létre lehet hozni, amelyekkel még inkább kiemelkedhet a vállalkozás a konkurensek között.

  1. Megjelenés a Google Térkép szolgáltatásban

Ha a cég rendelkezik irodával vagy üzlettel, akkor megjelenítheti magát a Google Térkép szolgáltatásában is. Ezáltal a potenciális vevők könnyebben megtaláljak a vállalkozást, és navigáción keresztül akár azonnal fel is kereshetik azt.

  1. A Google My Business elérhető bárhol és bármikor

Az ingyen letölthető Google Cégem mobilalkalmazással bárhonnan be lehet jelentkezni a cég Google fiókjába. Így bármikor frissíthetők az adatok, és lehetőség van az ügyfelek által írt vélemények azonnali kezelésére is.

  1. Időpontfoglalás

A Google Cégem profilon keresztül az időpontfoglalás is megoldható, abban az esetben, ha ez releváns a vállalatnak. A mai rohanó világban mindenki az egyszerű és gyors megoldások mellett teszi le a voksát. Amikor valaki egy éttermet vagy szépségszalont keres a közelben, és megtalálja a számára bizalomgerjesztő szolgáltatót, akkor közvetlenül a Google-ből időpontot tud foglalni egy kattintással, amelyet a cégnek már csak vissza kell igazolnia. A foglalás funkció egy kiváló lehetőség arra, hogy a potenciális vásárlókat ügyfeleinké tegyük.

  1. Képek és videók feltöltése

A mai online felhasználók már sokkal szívesebben néznek képeket vagy egy rövid videót ahelyett, hogy hosszú szövegekből tájékozódjanak. A Google My Business mint vállalati közösségi oldal, természetesen erre is megoldást kínál; képek és videók útján mutathatjuk be a cégünk profilját. Továbbá, arra is mód van, hogy 360 fokos képek segítségével vállalkozásunkat virtuálisan bemutassuk. Mindezek segítségével nőhet a bizalom a vállalkozásokkal szemben.

  1. Szolgáltatások és menük

Abban az esetben, ha egy vállalkozás szolgáltatásokat kínál–szálloda, fodrászüzlet, marketingügynökség –akkor ezeket egy külön részben fel lehet sorakoztatni a cég adatlapján. Kialakíthatók kategóriák, feltüntethetők az árak, sőt, rövid leírásokat is hozzálehet adni a szolgáltatásokhoz.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva