Lusztig Ferenc

By 2019.11.09. március 6th, 2020 Sikertörténetek
Lusztig Ferenc

„Ez egy minden évben ismétlődő folyamat, amelynek folyamatosan élvezzük az előnyeit”

Az árnyékolástechnikával foglalkozó családi vállalkozás 35 éve képvisel meghatározó erőt a magyar piacon. A tisztán családi alapon működő vállalkozás egyik tulajdonosa, Lusztig Ferenc„kisiparosként” kezdte a szakmát, de ahogy a vevőköre bővült, úgy tágította a cég profilját és szakmai lehetőségeit. Termékeik nagy részét már maguk állítják elő, így szeretnek saját maguk dönteni a pénzügyeikről is.

Milyen fejlődési lépcsőfokokon ment keresztül a vállalkozás a kezdetek óta?

Cégünk, a FER-ER Kft. 35 éves múltra tekint vissza, büszkék vagyunk rá, hogy családi jellegét mind a mai napig sikerült megőrizni – annyi különbséggel, hogy eleinte kisvállalkozóként kezdtem,ma pedigmár Kft-ként üzemelünk. A cég árnyékolástechnikával kezdte a munkát, de ahogy az igények nőttek, újabb és újabb termékeket vezettünk be. Az utóbbi évtizedben a saját gyártás felé fordultunk, aminek sok előnye van: egyrészt jobban tudunk azokért a termékekért felelni, amelyeket saját magunk gyártunk, másrészta raktáron lévő anyagokkal hatékonyabban tudjuk a garanciális és egyéb hibákat javítani. Az ügyfelek kiszolgálása gyorsabb és minőségibb is így.

Gondolom, ez területi növekedéssel is járt.

Igen, a munkát saját1000 négyzetméteres üzemcsarnokunkban végezzük. Folyamatosan úgy alakítjuk a környezetet,hogy a lehető leghatékonyabban tudjunk dolgozni.Ráadásul az új termékekhez mindig új gépeket vásárolunk – az átalakítás pillanatnyilag is folyik,most is két új gép érkezését várjuk.

Négy éve veszünk részt a Széchenyi Kártya Programban, ez segített hozzá minket, hogy a fejlesztéseinket zökkenőmentesen tudjuk finanszírozni.Mondhatjuk, hogya Széchenyi Kártya használata nagy előrelépést jelentett a cég életében.

Milyen típusú hitelt választottak?

Folyószámla hitelünk van, amelynek az az előnye, hogy úgy használjuk fel, ahogy és ahol a legszükségesebb a munkafolyamatban. Szabadon tudunk dönteni, ami mindig előre viszi a munkánkat. A hitel segítségével meg tudtuk oldani, hogy azok a fejlesztések, azok a termékbővítések, amelyeket azelőtt nem tudtunk megvalósítani, most elérhetővé válnak számunkra.

Mindenkinek ajánlaná?

Azért azt észben kell tartani, hogy a hitel önmagában természetesen nem elég, emellett nagyon sok fizikai és szellemi munkát kellett befektetni a fejlesztésekbe, a létszámot is növelni kellett. A hitel és a kemény munka ötvözésével tudtuk elérni azokat a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé.Olyan gépeket tudtunk vásárolni, amelyek segítségével meghatározó szerepet értünk el a piacon bizonyos termékekkel.

Hosszú távon gondolkoztak a hitelkonstrukcióban?

Ez egy minden évben megújuló folyamat, amelynek folyamatosan élvezzük az előnyeit, így reméljük, hogy nem lesz okunk ezt megszakítani,és továbbra is folytatódnifog számunkra a Program – a hitelfelvétel gyors és rugalmas intézése is erre ösztönöz bennünket.Ennek a hiteltípusnak számunkraa legnagyobb előnye a szabad felhasználás: az, hogy mindig olyan célra tudjuk felhasználni, amit mi a legjobbnak ítélünk meg.

 

Lusztig Ferenc

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva