Csapody Balázs

Csapody Balázs

A bérek fizetéséhez, a megműveléséhez szükséges eszközök, a növényvédő szerek és a palackok, megvásárlásához nagyon jól jöttek az új konstrukciók, amiket a KAVOSZ-nál nagyon gördülékenyen meg is kaptunk.

Az egyik fő pillérünk a bor értékesítése a gasztronómiában. Az éttermek leállásával ez a vonal nagyon lecsökkent.

A KAVOSZ már korábban is segített minket, és most itt a járványnak és a lezárásoknak köszönhetően muszáj volt lépnünk.

Igazán szemfülesnek kell lennünk, ha a balatonszemesi Kistücsök étteremben szeretnénk ebédelni vagy vacsorázni, hiszen az asztalok szinte állandóan tele vannak a finomabbnál finomabb ételeket és italokat fogyasztó vendégekkel. Elegáns belső terek, látványos grafikai elemek, növények hada, kellemes és árnyékos terasz – így várja vendégeit a Kistücsök Étterem tulajdonosa, Csapody Balázs a Balaton partján.

A déli part egyik legrégebbi vendéglátóegysége a Kistücsök étterem. Honnan indul a története?
Az étterem az 1800-as években épült. Azóta számos tulajdonosa és fenntartója volt már. Jómagam 1992-ben kerültem ide, először csak bérlőként, majd 1997-ben megvásároltam, és immár 29. éve üzemeltetem. Az évek során nagyon szép törzsvendégkörünk alakult ki, akik egész évben szívesen jönnek hozzánk.

A világjárvány az egész vendéglátószektort megviselte. Önöknek hogy sikerült túlélni a válságot?
Számunkra az első nagy arculcsapás az volt, amikor 2020 tavaszán be kellett zárnunk két hónapra. Pont ez a tavaszi időszak az, amikor beindul a szezon, nagy számban érkeznek a vendégek. Igaz, májusban újra kinyithattunk, a nyár és az utószezon is nagyon jól sikerült. Sorba érkeztek a kerékpáros turisták, a kisgyerekes családok, a nyugdíjasok. Majd jött a november, amikor újra be kellett zárnunk, ami nagyon nagy pofon volt, hiszen mi itt a téli időszakban is 40 fővel dolgozunk, és senkit nem szerettünk volna elküldeni. A megoldást a Széchenyi Turisztikai Kártya jelentette. Ennek köszönhetően minden dolgozómat meg tudtam tartani, az egész stabil gárdánk egyben maradt. De az árukészlet feltöltésében, a parkosításban is nagy segítség volt ez a hitelkonstrukció. Azt gondolom, hogy a Széchenyi Turisztikai Kártya Folyószámlahitelnél a szektor számára jobb konstrukció nem létezik. Nagyon gördülékeny az igénylés és rendkívül jól felhasználható, úgyhogy amíg lehet biztosan igénybe fogom venni.

Zökkenőmentesen zajlott a hitelfelvétel a KAVOSZ irodán keresztül?
Kizárólag pozitív tapasztalatokról tudok beszámolni. A kollégák nagyon segítőkészek, mindenben elláttak tanáccsal, napi kapcsolatban voltak a könyvelőinkkel. A kedvező kondíciók mellett talán a rugalmasság jelentette számunkra a legtöbbet. Gyakorlatilag egy hónapon belül megtörtént a hitelelbírálás, majd a folyósítás is. A KAVOSZ tevékenységéről tényleg csak jókat tudok mondani.

Milyen tervek és célok vannak kilátásban a jövőre nézve?
Természetesen vannak további fejlesztési terveim. A konyhánkat, amit most már lassan 9 évvel ezelőtt újítottunk fel, szeretném alávetni egy teljes felújításnak és modernizálásnak. Erre azért is van szükség, mert a panziónknak köszönhetően egyre szélesebb vendégkört kell kiszolgálnunk. Emellett régóta nagy álmom egy saját kis delikátesz üzlet nyitása, ahol kizárólag szezonális és folyamatosan változó sajátmárkás termékeket szeretnék majd forgalmazni.

Csapody Balázs
Kistücsök Étterem
kistucsok.hu

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva