Balogh Bence

...a vendéglátással szinte minden rossz megtörtént az utóbbi években, ami csak megtörténhetett.

Azért fordultunk a KAVOSZ-hoz, mert az álmunk megvalósításához nem volt elég önerőnk. Az ő Széchenyi Mikrohitel GO! konstrukciójuk nélkül nem valósulhattak volna meg az elképzeléseink.

Az utóbbi néhány év nem volt túl kegyes a vendéglátóiparhoz. A covid-lezárásokba sok lelkes vállalkozó belebukott, aki pedig talpon maradt, azonnal egy energiaválsággal találta szemben magát. Ebben a kihívásokkal teli időszakban döntött úgy Balogh Bence, hogy lapot húznak 19-re, és megnyitják kávézójukat Eger szívében.
 
Nagyon nehéz időszakban kezdtetek bele ebbe a vállalkozásba. Hogy indultatok, és hol tartotok most?
A Fázis Koszt&Kávé ötlete 2019-ben jött, ami valóban nem volt túl szerencsés időszak, hiszen a vendéglátással szinte minden rossz megtörtént az utóbbi években, ami csak megtörténhetett. Nekünk pont ekkor jött a lehetőség, hogy a kávézónak is otthont adó épületet felújítsuk. Mivel a családunk generációk óta vendéglátással foglalkozik, én is ebbe nőttem bele, így egyértelmű volt, hogy itt is valami hasonlóval szeretnék foglalkozni. Az üzletet a nagybátyámmal közösen visszük családi vállalkozásként, de szépen fejlődik a csapatunk, és már több alkalmazottunk is van.

A nyitás, illetve megvalósítás, vagy inkább a válságok kezelése miatt döntöttetek a hitel mellett?
Mi egyértelműen azért fordultunk a KAVOSZ-hoz, mert az álmunk megvalósításához nem volt elég önerőnk. Az ő Széchenyi Mikrohitel GO! konstrukciójuk nélkül nem valósulhattak volna meg az elképzeléseink. Ez a hitel hatalmas segítség volt nekünk az építkezések során, valamint a berendezések beszerzésében egyaránt. Azt gondolom, hogy egy vállalkozás életében az egyik legfontosabb dolog az, hogy stabil anyagi háttérrel működjön. Ez megoldható önerőből is, de ha nem megy, akkor tudatos üzleti tervezés mellett a megfelelő hitelkonstrukció hatalmas segítség lehet.

Milyen terveitek vannak a jövőre nézve?
A kávézó itt mindenképpen csak az első lépésünk volt. A következő célunk, hogy egy nagy, 150-200 fős kulturális- és rendezvényközpontot alakítsunk ki közvetlenül a kávézó mellett.

Balogh Bence
Fázis Koszt&Kávé
https://www.facebook.com/faziseger/

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva