Hatékony marketingeszköz kkv mail direkt marketing

By 2020.02.10.március 6th, 2020Az Én vállalkozásom
kkv mail direkt marketing

3.rész

Cikksorozatunk első két részéből kiderül, hogy mire jó az e-mail direkt marketing, illetve melyek azok a levélküldő rendszerek, amelyek kifejezetten ajánlottak kis-és középvállalkozásoknak. A befejező cikkben arra adunk hasznos tippeket, hogyan épüljenek fel az eDM üzenetek.

  1. Tárgy

Nem túlzás azt állítani, hogy az e-mail tárgya fontosabb, mint maga az üzenet. A rengeteg beérkező e-mail között csak pár másodpercünk van arra, hogy felkeltsük a címzett érdeklődését. Tehetjük ezt például úgy, hogy egy kedvező ajánlatot, akciót, vagy éppen valamilyen újdonságotemelünk ki a tárgy mezőben. Törekedjünk arra, hogy minél figyelemfelkeltőbb, de annál rövidebb legyen!

  1. Bevezetés

A bevezetés legyen a tárgy folytatása! Ha a tárggyal sikerült megragadni a címzett érdeklődését, az üzenet első pár sorával fent is tarthatjuk azt. Lehetőség szerint térjünk minél hamarabb a lényegre, és ne vezessük be hosszasan a mondanivalónkat.

  1. Indoklás

Érdemes megmagyarázni az olvasónak, hogy miért kapta az üzenetünket, így egyértelművé válik számára, hogy nem csak véletlenül került a címzettek közé: „Korábban feliratkozott hírlevelünkre, ezért…”, „Megrendelései alapján arra következtetünk, hogy…”, „Mivel hűséges vásárlónk,….”.

  1. Call-to-action üzenetek

Ha már a célközönség megnyitotta a személyre szabott üzenetünket, az már fél siker, hiszen valószínűleg érdeklődik az ajánlatunk iránt, jó esetben pedig elkötelezett vásárlónk. Következésképpen érdemes mozgósító üzenetekkel tarkítani levelünket: „Jelentkezzen most!”,„Rendeljen most!”.

  1. Illusztráció

Ha az adott témában releváns, érdemes képekkel illusztrálni a tartalmat. Ezen kívül figyeljünk arra, hogy könnyen olvasható betűtípust használjunk, legyenek jól elkülöníthető, tagolt részek, illetve legyen egységes a stílus.

Mindamellett, hogy az ilyen típusú üzeneteknek rövidnek, tömörnek kell lennie, sok időt és munkát igényel a megszerkesztésük. Figyeljünk minden apró részletre, hiszen a cégünkről alkotott első benyomást alapvetően meghatározza az e-mail tartalma és stílusa.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva