RÓLUNK

2002-ben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) a Széchenyi Kártya Konstrukció bevezetésére és működtetésére létrehozta a KAVOSZ Zrt-t. A Társaság fő tevékenységeként ellátja a Széchenyi Kártya Program szakmai irányítását, koordinálja annak működését, ügyfeleket közvetít a Programban résztvevő hitelintézetekhez, kezeli és továbbítja az ügyfelek adatait, valamint előminősítést is végez.

2010-ben a KAVOSZ Zrt. leányvállalataként megalakult a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt., amelynek fő tevékenysége hitel- és pénzkölcsön nyújtása a kisvállalati, ezen belül is a mikrovállalati ügyfélkör számára. A Társaság alapvető célja a lehető legtöbb - banki módszerekkel nem, vagy nem megfelelően finanszírozott - hazai mikro-és kisvállalkozás hitelhez jutásának javítása, elsősorban kedvezményes, Európai Uniós forrású támogatott finanszírozási források biztosításával.

2012 áprilisától a KAVOSZ Zrt. által vezetett konzorcium - amelynek további tagjai a VOSZ és az MKIK - támogatásközvetítőként vett részt a „Vállalati tanácsadás szolgáltatás támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére” című programban, az Észak-Magyarországi és a Dél-Alföldi régióban. A program keretében a vállalkozások vissza nem térítendő támogatást nyerhettek el - többek között üzleti terv, megvalósíthatósági tanulmány, szervezeti átvilágítás, on-line megjelenés, kockázat elemzés, jogi szaktanácsadás, marketingstratégia, illetve egyéb, a vállalkozás működését elősegítő tanácsadói tevékenységek finanszírozására. A Vállalati Tanácsadás program másfél éve alatt a konzorcium az Európai Uniós pályázati forrásokból 940 millió forint vissza nem térítendő támogatást helyezett ki a KKV szektor felé.

 

TULAJDONOSOK

 

EREDMÉNYEK

Jelenleg havonta átlagosan 17 milliárd forint hitel kerül kihelyezésre, hetente 300 hitelszerződés jön létre, óránként 100 millió forint összegű hitelkihelyezés történik, mellyel a Széchenyi Kártya Program hozzájárul a magyar gazdaság gerincét jelentő KKV szektor fejlődéséhez. A Széchenyi Kártya Program a KKV hitelezés jelképe lett. A Széchenyi Kártya Folyószámlahitelből mára Széchenyi Kártya „klasszik” lett, egy hat elemből álló komplex, államilag támogatott KKV hitelezési program egyik eleme, amelynek maximálisan igényelhető hitelkerete a kezdeti 1 millió forintról mára 100 millió forintra emelkedett.
A Program ma már nem csak a vállalkozások átmeneti likviditását segíti elő, hanem hozzájárul a beruházások, fejlesztések ösztönzéséhez, az uniós források hatékony felhasználásához, mi több, az agrárium finanszírozásához is.
 

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!