Indulnak a legnépszerûbb vállalkozásfejlesztési pályázatok - dupla támogatással

(A teljes cikket a címre kattintva olvashatja el)

{youtube}HeKwBk0tyvo{/youtube}

rakossyb

Szerdától újra pályázhatnak a mikro-, kis- és középvállalkozások egyebek mellett eszközvásárlásra, új technológiai rendszerek kialakítására, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, a megpályázható összegek pedig magasabb lesznek - hívta fel a figyelmet Rákossy Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) európai uniós források felhasználásáért felelõs államtitkára pénteken.

Az államtitkár az MTI-t arról tájékoztatta, hogy módosult a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) két népszerû pályázatának több pontja.

A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bõvítésére elnyerhetõ vissza nem térítendõ forrás 25 és 500 millió forint között lehet, a mikro-, kis- és középvállalkozások kapacitásbõvítõ beruházásainak támogatására megjelenõ felhívásnál pedig 5 és 40 millió forint közötti összeg nyerhetõ el. Mindkét esetben a pályázható támogatási összeg felsõ határa csaknem megduplázódott - jelezte Rákossy Balázs.

A mikro-, kis- és középvállalkozások termelési kapacitásainak bõvítésére 18 milliárd forint áll rendelkezésre. A vissza nem térítendõ támogatásból lehetõség nyílik új eszközök, gépek beszerzésére, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítására, az ehhez kapcsolódó gyártási licenc, know-how beszerzésére, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, infrastrukturális és ingatlan-beruházásokra, valamint információs technológiafejlesztésre is - ismertette.

Bõvebben a pályázatról - jelentkezés elõminõsítésre itt 

A kapacitásbõvítõ beruházások támogatására kiírt pályázati felhívás esetében 21 milliárd forint keretösszegre pályázhatnak a vállalkozások. A támogatás új, modern eszköz- és gépparkok beszerzésére, megújuló energiaforrást hasznosító technológiák alkalmazására, információs technológia-fejlesztésre vagy akár honlapkészítésre is fordítható - emlékeztetett Rákossy Balázs.

Bõvebben a pályázatról - jelentkezés elõminõsítésre itt 


Do NOT follow this link or you will be banned from the site!