Felelősségvállalás: hasznos tippek és tanácsok munkáltatóknak a jelenlegi helyzetben

By 2020.04.27.május 8th, 2020Az Én vállalkozásom
felelősségvállalás kéz csapatmunka

Cikksorozatunk második részében gyakorlati tippeket és tanácsokat osztunk meg a felelősségvállalás tükrében.

Figyeljünk a távolságtartásra akkor is, ha üzletről van szó!

Ha vállalkozásunk esetén a home office nem megoldható, figyeljünk oda a távolságtartásra! Abban az esetben, ha találkozunk valakivel, vagy bemutatkozunk, kerüljük a kézfogást! Ezzel csökkentjük a vírus terjedésének esélyét. Annak érdekében, hogy ne legyen kínos az üdvözlés, tartsuk kezünket egyértelműen testünk mellett, vagy intsünk a másik felé, és tegyük világossá, hogy nem kezdeményezünk kézfogást. Természetesen meg is indokolhatjuk a távolságtartást, az ügyfeleink egész biztos megértik majd. Érdemes azonban áttérni a partnereinkkel is a videós megbeszélésekre.

Figyeljünk a kapcsolattartásra jobban, mint eddig bármikor!

Sok munkafolyamatot nehezebb elvégezni otthonról, az információáramlás pedig romolhat, ezért törekedni kell arra, hogy minél hatékonyabb legyen a kommunikáció, bármilyen csatornát is használjunk erre. Mérjük fel, hogy milyen rendszerességgel van szükség online meetingre, illetve mennyire nyitott a közösség a videóval történő hívásokra. Egy jól kialakított kommunikációs rendszerrel kezünkben tarthatjuk a folyamatokat, ráadásul még csökkenthetjük az alkalmazottakban kialakult „elveszettség” érzetét.

Legyünk rugalmasabbak!

Ha alkalmazottaink otthonról dolgoznak, sokféle körülmény nehezítheti munkájukat. Gyerekek, akikre figyelni kell, nem elegendő tér a nyugodt munkához, stb. Kérjük meg őket, hogy jelezzék, ha nehézségeik akadnak, és legyünk rugalmasabbak ebben a mindenkinek nehéz helyzetben!

 

Oldalunkon további hasznos cikkek találhatók kkv-knak.

Copyright @ KAVOSZ Minden jog fenntartva