kavosz@kavosz.hu
+36 1 302 0855

Hiteles Történetek

Mi kell egy sikeres vállalkozáshoz? Hogy lehet egyről a kettőre, kettőről a négyre lépni? Miért nem kell félni a hiteltől? Sikeres vállalkozók, cégvezetők videóblogjaikban mesélik el “hiteles történeteiket", olyan műhelytitkokat árulnak el, amelyek neked is segíthetnek vállalkozásod fejlesztésében. Tarts velünk a biztonságos vállalkozói hitelek világába! Oszd meg velünk te is sikered titkát, mi pedig segítünk, hogy még többre juss! Mert ez a hitel nem harap.

Hétről hétre újabb üzleti sikersztorik avagy "hiteles történetek" várnak rád. Böngéssz kedvedre, nézz videókat, tanulj más eredményeiből, és oszd meg velünk te is a saját történetedet! Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le egy hasznos tanácsról sem!

Horváth Gyula
Horváth Gyula
2019. június 27.
Nagy András
Nagy András
2019. július 18.
...
hamarosan

Így vegyél fel hitelt!

jótanácsok, gyakorlati ötletek, ajánlások

Dr. Renner Ferenc
Dr. Renner Ferenc / Budapest

„Igyekszünk mindig a fejlődés útján maradni”

Budapesten, a Duna-parton elhelyezkedő, lassan húsz éve működő fogászati és szájsebészeti rendelő tulajdonosa, Dr. Renner Ferenc munkája során egyszerre törekszik a tökéletességre és hajszol minden olyan újdonságot, amelyek az ügyfelek tökéletes kiszolgálását segítik.

Bár a csaknem két évtized alatt rengeteg pácienst kezeltek, számos visszatérő, valamint külföldi vendéggel is rendelkeznek, ennek ellenére mégsem engedik meg maguknak, hogy ne a legmodernebb felszerelésekkel biztosítsák az ellátást.

Egy működő vállalkozásnak nagy kihívást jelent lépést tartani a technikai fejlődéssel?

Mindenképp. Hétköznapi munkánk során szükségünk van mind a széleskörű szolgáltatások állandó javítására, mind a környezet fejlesztésére, valamint a legjobb gépekre, amelyek biztosítják ügyfeleink lehető leghatékonyabb kiszolgálását. Ennek megfelelően igyekszünk mindig a fejlődés útján maradni. A Széchenyi Kártya Program Beruházási Hitele pedig még inkább hozzásegített bennünket ahhoz, hogy a létező legkorszerűbb berendezéseket vásároljuk meg.

Hogyan indul el ilyenkor az ember, és hogyan lehet boldogulni a hitelek útvesztőjében?

Az új fogászati berendezések nem olcsók, így beszerzésükhöz nem árt jó hitelt találni. Mi fogtuk magunkat és nekiálltunk, hogy átnézzük a piacon lévő lehetőségeket. A Széchenyi Beruházási Hitel már működő vállalkozásokat finanszíroz, így mi egészen könnyedén megkaptuk a szükséges hitelösszeget. A hitelkérelmet befogadó irodában dolgozó hölgyek nagy segítséget nyújtottak a dokumentumok összeállításában illetve a hiánytalan kitöltésben is. Ennek köszönhetően nagyon hamar be tudtuk adni az kérelmünket, amely szinte azonnal átkerült a számlavezető bankunkba. Nem tartott sokáig, mire ténylegesen hozzájutottunk az igényelt hitelhez, ennek segítségével végre megvalósíthattuk álmainkat és beszerezhettük az új gépeket.

Mivel tudnak most többet nyújtani? 

A Dr. Renner Bt. alapvetően fogászattal és szájsebészettel foglalkozik, lefedjük a fogászat szinte teljes spektrumát, ehhez azonban állandó fejlesztésre van szükség. Most, a hitelnek köszönhetően egy új fogászati szék és kezelő egység beszerzését tudtuk megvalósítani, amely végre hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé, sokkal jobban megfelel az ergonómiai kívánalmaknak, valamint eleget tesz a szájhigiénés követelményeknek és a szigorodó szakmai feltételeknek. Emellett egy ún. szájszkennerrel is gazdagodott a rendelőnk, amelynek segítségével végre csatlakozhatunk a digitális fogászathoz, amely egy teljesen új perspektívát nyitott a rendelőnk számára.

Miben áll ez az új lehetőség?

Ezzel a szkennerrel lehetővé válik, hogy a hagyományos lenyomatvételt ún. szájszkenneléssel váltsuk ki. Az ezzel begyűjtött információkat rögtön elektronikusan tudjuk továbbítani a fogtechnikai laboratóriumba, ahol a fogtechnikus digitálisan, 3D-ben tervezi meg a fogpótlást. Azt rögtön továbbküldi egy robotnak, ami kifaragja a fogpótlásokat, ezt pedig nagyon hamar visszakapjuk a rendelőbe, és már át is adhatjuk az elégedett ügyfeleknek.

Tehát a hitel nem kockázat, hanem előrelépés volt?

Rendelőnk eddig is sikeres vállalkozás volt, de a hitel segítségével még hatékonyabbá váltunk, modernizálni, fejlődni tudtunk; hogy több pácienst tudjunk ellátni a megszokott magas színvonalon.

Nagyon gyorsan átfutott az ügyintézés, és az állami támogatással nulla százalékos kamattal tudtunk hozzájutni a hitelhez. Én bátran ajánlom mindenkinek a felvételét.

Dr. Renner Ferenc

Horváth Gyula
Horváth Gyula / Budapest

„Nem szabad megrettenni a hiteltől, inkább egy lehetőséget kell látni benne”

Horváth Gyula és csapata 2012-ben alapította cégét, nem sokkal Magyarország első műholdja, a Masat-1 űrbe juttatása után. Azóta eltelt hét év, a fejlesztő csapat pedig megállíthatatlanul fejlődik, azonban az Európában is egyedülálló irányhoz, amit a cég képvisel, olykor speciális pénzügyi lehetőségekre van szükség.

Mire volt elég hét év? Honnan hova jutottatok el?

Amikor elindítottuk a cégünket, akkor még a műegyetem falai között béreltünk területet. Mindössze néhány fővel kezdtük meg a munkát, mára pedig már több mint 40 fős irodát bérlünk és pontosan 42 kollégával dolgozunk elsősorban űripari területeken. Folyamatos fejlődést tudtunk elérni, laborokat is létesítettünk. Ezt az állandó előrelépést azonban csak - a már egy ízben módosított és azóta nagyobb összegű kerettel működő - cashflow simító hitellel tudtuk fenntartani. 

Miben különleges a ti szakterületetek mind szakmai, mind hitelkonstrukció szempontjából?

Amikor belevágtunk az űriparba, tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz azt önálló vállalkozásként végigvinni, mivel gyakorlatilag mi, tulajdonosok nem nagy, mozgósítható vagyonnal rendelkezünk, a szaktudásunkat tesszük bele a projektbe, az induló C3S Kft-be. Az űripar sajátos a finanszírozás terén: az ilyen kis cégeknek pénzügyileg kevésbé tud lehetőséget biztosítani, így el kell érnünk azt, hogy ezeket a hosszútávú projekteket utófinanszírozott módon valósítsuk meg. A választásunk végül a Széchenyi Kártya Programra esett, és ún. cash flow simítás céljával vettük fel, ugyanis ez a megoldás gyorsan és hatékonyan biztosította számunkra, hogy ezekbe a projektekbe nyugodtan belevághassunk.

A cég kifejezetten űripari területen tevékenykedik: a Masat-1 műholdon szerzett tapasztalatok alapján elkezdték a saját műhold platformjukat fejleszteni, amellyel különféle kutatóintézeteknek és ipari partnereknek biztosítanak könnyű elérhetőséget a világűrbe jutáshoz. Ezen kívül energia szétosztást is fejlesztenek nagy műholdakból, illetve más iparági területen is jelen vannak, de a legjelentősebb az űripar. Ez a kör Magyarországon még elég limitált és speciális: mindössze három nagyobb cég köré csoportosulnak a beszállítók, akik az űrtevékenységet végzik ipari oldalon.

Gördülékenyen ment a hitelfelvétel?

Nagyon meg voltam elégedve a hozzáállással az ügyintézők részéről, ahogy a hitelkérelem befogadását és az ügyintézést végigvitték. Minden gördülékenyen ment: gyakorlatilag sok kérdésemre már előre választ kaptam, mindig nagyon precízen biztosították az információkat és meglepően gyorsan lefutott az egész folyamat, majd a banki ügyintézés is.

Volt benned félsz a hitel felvétele előtt?

Alapvetően én a megfontoltság híve vagyok: hogyha valaki végig tudja gondolni – akár cégről, akár magánszemélyről beszélünk -, hogy mi a teljesíthető számára, akkor nem szabad megrettenni a hiteltől, inkább egy lehetőséget kell benne látni. Egy lehetőséget arra, hogy a megfelelő ütemű fejlődést biztosítsuk a vállalkozásunk számára.

Mindenképp fel kell mérni a lehetőségeket, és ez alapján kell eldönteni, hogy milyen hitelkonstrukciót válasszunk. Főleg az olyan specifikus iparági szegmensekben, mint a miénk is, ahol nagy időszakot kell áthidalni viszonylag rugalmas megoldással.

Horváth Gyula

Nagy András
Nagy András / Budapest

„Egy hitel önmagában semmit sem ér, ha az ember nem tudja jól felhasználni”

Nincs is jobb, mint egy családi vállalkozás, ahol a kemény munka az egész család hobbija is egyben. Így indult Nagy Andrásék vállalkozása is 24 évvel ezelőtt egy panelház babakocsi tárolójából. De azt ők sem tagadják: megfelelő hitel nélkül nem tudtak volna ilyen ütemű fejlődést megvalósítani.

Hogyan lettetek a magatok urai?

1995-ben nyitottuk meg az első boltunkat már a Berguson Kft-ként: szívesen emlékszem vissza a kezdetekre, hiszen minden nap eszembe jut. Édesapám akkortájt egy kerékpár üzletben dolgozott, így jött az ötlet, hogy indítsunk inkább egy saját vállalkozást. Nem volt semmi kezdőtőkénk, abban merült ki az üzlet megnyitása, hogy kibéreltünk egy 26 négyzetméteres babakocsi tárolót egy utcával arrébb, egy négyemeletes panelház aljában, és kiírtuk az ajtóra, hogy „használt kerékpárok bizományos adásvétele”. Pár év alatt ki is nőttük azt a kis tárolót, így 1999 novemberében megvásároltuk a ház pincehelyiségét, ami egy hatalmas előrelépés volt, hiszen ez már egy 120 négyzetméteres szint volt.

Mikor éreztétek, hogy valamin mégis változtatni kell?

Akkor még önerőből és baráti hitelekből vásároltunk, de már el kellett gondolkodnunk rajta, hogy milyen áruval töltjük meg ezt a jóval nagyobb helyiséget. Eltelt egy-két é,v és szembe jött velünk a Széchenyi Kártya Program. Akkor döbbentünk rá, hogy nekünk erre van szükségünk. Annak idején, először tízmillió forintot vettünk fel, ami hatalmas összeg volt számunkra. Az ügyintézés meglepően gyors volt és barátságos, zökkenőmentesen tudtuk igényelni a hitelt. Családi vállalkozásunk három fővel indult, évről évre léptünk előre, és ahogy fejlődtünk, egyre több munkatársra volt szükség: jelenleg már 18-an dolgozunk a cégnél.

Hol tartotok most?

Jelenleg hat kerékpáros webáruházat üzemeltetünk, az egyik üzletünkben pedig két szinten foglalkozunk új kerékpárokkal, elektromos kerékpárokkal és a szervízzel. A mellettünk lévő ház pincehelyiségét is sikerült megvásárolni, ott kerékpáros ruházattal és túrafelszereléssel várjuk az ügyfeleinket. Tíz évvel ezelőtt megnyitottuk Magyarország első nonprofit kerékpárkölcsönzőjét az Árpád híd tövében: ennek célja, hogy napi 200 Ft-ért tudjanak kerékpárt bérelni, akik munkába járnak vagy csak ki szeretnének kapcsolódni a kerületben.

Mit gondolsz, mi a sikeretek titka?

A kemény munka mindenképp szükséges, de egyben hatalmas élményt is ad az embernek, főleg, ha sikeres a szakmájában. Emellett a hitel is végig segítette a cégünket, az elmúlt években folyamatosan meg is újítottuk, különböző célokkal.

A Széchenyi Kártya Program nélkül biztos hogy nem tudtunk volna ilyen gyorsan és nagy ütemben fejlődni. Úgy gondolom, hogy a jövőben is fogunk rá támaszkodni. Jelenleg kétszintes az üzletünk, de a terveink szerint idén a harmadik szintet is beépítjük.

Akkor tehát ajánlanád másoknak ezt a lehetőséget?

Igen, de mindenképp előre kell gondolkodni. Nagyon kedvező a kamatozása és könnyű hozzáférni, de egy hitel önmagában semmit sem ér, ha az ember nem tudja jól felhasználni. Ha valaki átgondoltan veszi fel, páratlan lehetőség!

Nagy András

A Széchenyi Kártya Program keretein belül...

290 261
létrejött hitelügylet
Az SZKP keretében a létrejött hitelszerződések száma meghaladta a 290 ezret.
125
millió forint/óra
Az SZKP keretein belül 2018. évben óránként 125 millió hitel kihelyezése történt.
2245
milliárd forint
Az SZKP keretében 2 245 milliárd forint hitel került kihelyezésre.

Feliratkozás hírlevélre

Hibás adat!

Hibás e-mail cím!

Szükséges elfogadni!