kavosz@kavosz.hu
+36 1 302 0855

Hiteles Történetek

Mi kell egy sikeres vállalkozáshoz? Hogy lehet egyről a kettőre, kettőről a négyre lépni? Miért nem kell félni a hiteltől? Sikeres vállalkozók, cégvezetők videóblogjaikban mesélik el “hiteles történeteiket", olyan műhelytitkokat árulnak el, amelyek neked is segíthetnek vállalkozásod fejlesztésében. Tarts velünk a biztonságos vállalkozói hitelek világába! Oszd meg velünk te is sikered titkát, mi pedig segítünk, hogy még többre juss! Mert ez a hitel nem harap.

Hétről hétre újabb üzleti sikersztorik avagy "hiteles történetek" várnak rád. Böngéssz kedvedre, nézz videókat, tanulj más eredményeiből, és oszd meg velünk te is a saját történetedet! Iratkozz fel hírlevelünkre, hogy ne maradj le egy hasznos tanácsról sem!

Gajdácsi György
Gajdácsi György
2019. augusztus 28.
Lusztig Ferenc
Lusztig Ferenc
2019. augusztus 21.
Novák Attila
Novák Attila
2019. augusztus 7.
Bogatin János
Bogatin János
2019. július 31.
Jagasics Hedvig
Jagasics Hedvig
2019. július 24.
Dr Renner Ferenc
Dr Renner Ferenc
2019. június 17.
Nagy András
Nagy András
2019. július 18.

Így vegyél fel hitelt!

jótanácsok, gyakorlati ötletek, ajánlások

Gajdácsi György
Gajdácsi György / Budapest

„Mára olyan cégeknek tudunk a partnerei lenni, akiknél a régi hagyományos gyártóeszközökkel szóba sem jöhettünk volna”

Gajdácsi György 30 fős vállalatát irányítja. Ahogy mondja, bármikor bevonhatna befektetőket a cégbe, de számára fontos, hogy a családjával együtt alapított vállalkozást saját kézben tartsa. Ehhez azonban más utakat kellett találnia, hogy fejlődni tudjon és a megváltozott piaci igényeknek is maximálisan megfeleljen.

 látom, fontos Önöknek, hogy a cég a családjuk tulajdona.

Vállalkozásunkat elég nehéz körülmények között kezdtük a feleségemmel 19 éve. Gyakorlatilag a nulláról,egy kis műhelyből indultunk. Lassan növekedtünk, és több évi munkával nagy nehezen sikerült a vállalkozást életképessé tenni.Hétvégente a tűző napon két kezemmel cserélgettem az ablakokat, festettem az üzemet.Én magam 1975 óta műanyagfeldolgozással foglalkozom, ahogy az egész családom is. A műanyag szakmát először egyéni vállalkozóként kezdtem, 2001 óta pedig Gajdácsi Flakon Kft-ként működünk. Ugyanebben az évben vásároltuk meg az első telephelyünket, amit mostanra ki is nőttünk. Érezzük, hogy folyamatosan bővítenünk kell: a gépparkunk most már megfelelő, de a hely szűk, ezért úgy döntöttünk, hogy megvásároljuk a szomszéd üzemet is a Széchenyi Beruházási Hitel segítségével. Ezzel az ingatlanvásárlással és fejlesztéssel a jövőképünket is alakítjuk.

Mi a cég fő profilja?

Alapvetően műanyag-feldolgozással, azon belül is műanyag csomagolóeszközök gyártásával foglalkozunk.A tevékenységünket túlnyomórészt a flakongyártás fedi le, de a meglévőflakonjainkhoz kupakra is szükségünk volt,így hamarazzal szembesültünk, hogy a kupakgyártásba is be kell ruháznunk. Ez tette szükségessé, hogy fröccsöntő gépeket vásároljunk. Ezt a Széchenyi Kártya Program segítségével sikerült megvalósítanunk.A fejlesztés önerőből nem lett volna lehetséges, így viszont egyszerre két gépet is tudtunk venni.

Mit jelent a cég életében egy ilyen előrelépés?

A Kft-vé alakítás után elég nehézkes volt fejlődni: a hagyományos, régimódi gépekkel nagyon meg kellett mindenért dolgozni. A Széchenyi Kártya Program már korábban is sokat segített a technológiai fejlesztésben, lényegében ez alapozta meg a jövőnket. A technológiai váltás a cég életében komoly fejlődést jelentett mind árbevételben, mind a szerződésekben: mára olyan cégeknek tudunk a partnerei lenni, akiknél a régi hagyományos gyártó eszközökkel szóba sem jöhettünk volna. A mostani, Széchenyi Beruházási Hitelből finanszírozott ingatlanberuházásunk pedig abban is segít, hogy még legalább öt-tíz fővel fogjuk tudni bővíteni a csapatunkat. A hitel ráadásul számunkra nagyon kedvező lehetőségaz ingatlan vásárláshoz, hiszen jelenleg lényegében kamatmentes. Az 5%-osállami kamattámogatás mellett jelenleg nem kell kamatot fizetnünk - remélhetőleg ez még jó pár évig így is marad.

A műanyaggyártásban mik a jövőbeli elvárások?

A környezetbarát technológiáknak köszönhetően mostantól olyan alapanyagokból tudunk majd dolgozni – mint amilyen a műszaki műanyag vagy az ún. PLA (politejsav), egy komposztálható, újrahasznosítható alapanyag - amire eddig nem volt lehetőségünk. Az elsők között vagyunk Magyarországon, akik ebből tudják a flakonokat gyártani. Ez sokat számít egy új, környezetbarát hozzáállás megvalósításában. A piaci igény is egyre inkább ezt várja tőlünk.

 

Gajdácsi György

Lusztig Ferenc
Lusztig Ferenc / Budapest

„Ez egy minden évben ismétlődő folyamat, amelynek folyamatosan élvezzük az előnyeit”

Az árnyékolástechnikával foglalkozó családi vállalkozás 35 éve képvisel meghatározó erőt a magyar piacon. A tisztán családi alapon működő vállalkozás egyik tulajdonosa, Lusztig Ferenc„kisiparosként” kezdte a szakmát, de ahogy a vevőköre bővült, úgy tágította a cég profilját és szakmai lehetőségeit. Termékeik nagy részét már maguk állítják elő, így szeretnek saját maguk dönteni a pénzügyeikről is.

 

Milyen fejlődési lépcsőfokokon ment keresztül a vállalkozás a kezdetek óta?

 Cégünk, a FER-ER Kft. 35 éves múltra tekint vissza, büszkék vagyunk rá, hogy családi jellegét mind a mai napig sikerült megőrizni - annyi különbséggel, hogy eleinte kisvállalkozóként kezdtem,ma pedigmár Kft-ként üzemelünk. A cég árnyékolástechnikával kezdte a munkát, de ahogy az igények nőttek, újabb és újabb termékeket vezettünk be. Az utóbbi évtizedben a saját gyártás felé fordultunk, aminek sok előnye van: egyrészt jobban tudunk azokért a termékekért felelni, amelyeket saját magunk gyártunk, másrészta raktáron lévő anyagokkal hatékonyabban tudjuk a garanciális és egyéb hibákat javítani. Az ügyfelek kiszolgálása gyorsabb és minőségibb is így.

Gondolom, ez területi növekedéssel is járt.

Igen, a munkát saját1000 négyzetméteres üzemcsarnokunkban végezzük. Folyamatosan úgy alakítjuk a környezetet,hogy a lehető leghatékonyabban tudjunk dolgozni.Ráadásul az új termékekhez mindig új gépeket vásárolunk - az átalakítás pillanatnyilag is folyik,most is két új gép érkezését várjuk.

Négy éve veszünk részt a Széchenyi Kártya Programban, ez segített hozzá minket, hogy a fejlesztéseinket zökkenőmentesen tudjuk finanszírozni.Mondhatjuk, hogya Széchenyi Kártya használata nagy előrelépést jelentett a cég életében.

Milyen típusú hitelt választottak?

Folyószámla hitelünk van, amelynek az az előnye, hogy úgy használjuk fel, ahogy és ahol a legszükségesebb a munkafolyamatban. Szabadon tudunk dönteni, ami mindig előre viszi a munkánkat. A hitel segítségével meg tudtuk oldani, hogy azok a fejlesztések, azok a termékbővítések, amelyeket azelőtt nem tudtunk megvalósítani, most elérhetővé válnak számunkra.

Mindenkinek ajánlaná?

Azért azt észben kell tartani, hogy a hitel önmagában természetesen nem elég, emellett nagyon sok fizikai és szellemi munkát kellett befektetni a fejlesztésekbe, a létszámot is növelni kellett. A hitel és a kemény munka ötvözésével tudtuk elérni azokat a célokat, amelyeket kitűztünk magunk elé.Olyan gépeket tudtunk vásárolni, amelyek segítségével meghatározó szerepet értünk el a piacon bizonyos termékekkel.

Hosszú távon gondolkoztak a hitelkonstrukcióban?

Ez egy minden évben megújuló folyamat, amelynek folyamatosan élvezzük az előnyeit, így reméljük, hogy nem lesz okunk ezt megszakítani,és továbbra is folytatódnifog számunkra a Program - a hitelfelvétel gyors és rugalmas intézése is erre ösztönöz bennünket.Ennek a hiteltípusnak számunkraa legnagyobb előnye a szabad felhasználás: az, hogy mindig olyan célra tudjuk felhasználni, amit mi a legjobbnak ítélünk meg.

 

Lusztig Ferenc

Tischer Adrienn
Tischer Adrienn / Budapest

Minden vállalkozás életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, hogy szintet tudna lépni, ehhez segítség a hitel

Tischner Adrienn, egyetemista korában alapította cégét, egész eddigi életének munkáját belefektette. Azonban a siker nem jött könnyen, ahogy Adrienn fogalmaz, sokszor küzdöttek pénzügyi nehézségekkel, amelyre az általuk legmegfelelőbbnek ítélt hitellehetőség adta a választ.

 

Miben különleges a ti szakmátok?

Cégünk, az Ab Ovo Stúdió reklámtervezéssel foglalkozik: az ötlet megszületésétől egészen a kivitelezésig. Ennek megfelelően a csapatunk tagjai grafikusok, tipográfusok, kreatív szakemberek, designerek illetve szövegírók. Amit nagyon szeretek a munkámban, hogy nincs két egyforma hónapunk. Ez annak is köszönhető, hogy mindig újabb és újabb projektekbe hívnak bennünket az ügyfelek. De ehhez az is szükséges, hogy nyitott szemléletűek legyünk, kövessük az aktuális trendeket, és mindig éberen figyeljük, hogy mire van szüksége az ügyfeleinknek.

Mindig biztos lábakon állt a cég?

Amikor alapítottuk a stúdiót, nagyon fiatalok voltunk, az egyetem elsőéveiben jártunk, akkor még azt hittük, hogy elég lesz majd annyi tőke, amennyit a lelkesedésünk és a kreativitásunk jelent. Nem ez történt: nagyon hamar likviditási gondokkal néztünk szembe, amelyek megoldására különböző hitelkonstrukciókat kezdtünk igénybe venni. Akkoriban még egy teljesen más gazdasági és pénzügyi környezetben éltünk, úgyhogy bőven akadtak nehézségek. Ebben segített nekünk végül a Széchenyi Kártya Program, amit körülbelül 10 éve vettünk fel először, ezzel kiváltottuk az összes meglévő hitelünket, és egyetlen hitelkonstrukcióval mentünk tovább.

Könnyebb lett ezáltal a cég működése?

Minden vállalkozás életében eljön az a pillanat, amikor úgy érzi, hogy szintet tudna lépni, ehhez segítség a hitel, ezért mi egyáltalán nem féltünk tőle, bátran belevágtunk és nem bántuk meg.

A hitelelbírálás is kifejezetten könnyen ment, az ügyintéző már gyakorlatilag a barátunk, mindig hozzá fordulunk, ha valami kérdésünk van. A hitelt pedig évről évre megújítjuk, 2003 óta folyamatosan van folyószámla hitelünk. Egyáltalán nem félelmetes vagy veszélyes, sőt, segítségünkre van a vágyaink elérésében. Ez ráadásul egy kifejezetten megbízható konstrukció.

Miben látod a sikeretek kulcsát?

Mivel még egyetemista voltam, amikor belekezdtem a cégbe, igazából soha nem volt más munkahelyem. De az ügyfelek bizalma és azok a projektek, amikbe bevontak bennünket, ez olyan volt nekem, mintha megannyi munkahelyen dolgoztam volna. Tehát a hitel fontos, de önmagában nem elég, szenvedéllyel kell csinálni, mert csak úgy térül meg a befektetett energia.

Én annyira fiatalon csöppentem bele ebbe a szakmába, hogy gyakorlatilag nem is foglalkoztam soha semmi mással, nekem ez az életem. Nagyon fontos, hogy minden nap úgy jöjjek be az irodába, hogy valami új vár ránk, valami izgalmasba fogunk bele. 

 

 

Tischner Adrienn

Novák Attila
Novák Attila / Budapest

Szükség van kemény munkára, kitartásra és körültekintésre, de természetesen egy megfelelő hitelkonstrukcióra is

Egy igazán szerethető, családi vállalkozásnál jártunk, amely egészen kicsi cégként, egyetlen kis élelmiszer üzlettel indult. A vevők hamar megszerették a nem csak árut, hanem megoldásokat is kínáló boltot, így a család hamarosan megnyitotta második üzletét is. A fejlődés azonban nem állt meg itt: Novák Attila, a cég tulajdonosa és ügyvezetőjefiával együtt mert nagyot álmodni.

Mi volt ez a nagy álom?

 A fiamnak már gyermekkorában is nagy szerelmei voltak az autók, és mivel ez egy családi vállalkozás, így ahogy tudtunk fejlődni, úgy jutottunk egyre közelebb a közös álmunk megvalósításához. A kisboltok is jól működnek, de az autókereskedés csak annak kapcsán tudott megvalósulni, hogy csatlakoztunk a Széchenyi Kártya Programhoz.

 Hogyan kezdődött az egész?

 2013-ban alakult a Lizamba.com Kft., élelmiszer kiskereskedelmi tevékenységgel kezdtük, egy mindössze 15 négyzetméteres kis üzletben. Az évek során azonban elkezdtünk az autókereskedelem felé is kacsingatni, pár év eltelte után pedig odáig fejlődtünk, hogy most már saját használtautó telephelyünk van, ahol mintegy 30 gépjárművet kezelünk.

 Mi kell ahhoz, hogy egy ekkora álom megvalósuljon?

 Mindenképp szükség van hozzá kemény munkára, kitartásra és körültekintésre, de természetesen egy megfelelő hitelkonstrukcióra is. Nagyon fontos elmondanom, hogy a hitelösszeget nem arra adják, hogy elutazzunk Las Vegas-ba, vagy hogy elszórjuk, hanem hogy befektessük a vállalkozásunkba. Sokan pont ezért félnek a hiteltől, de ha megfelelően átgondoljuk azt, hogy mire fogjuk használni, akkor nem lesz mitől tartanunk.

 Az Önök esetében milyen felhasznált pénzügyi lehetőségekrőlbeszélünk?

 Mintegy két évvel ezelőtt kezdtük el használni a Széchenyi Hitel Program adta lehetőségeket. Az első évben a terveinket előreláthatólag fedező, de a hitelképességünkhöz képest alacsonyabb hitelösszeget vettünk fel, a következőévben pedig már emeltünk a téten – ezt lehetővé tette az árbevételünk növekedése és szükségessé a terveinkhez szükséges források nagysága. Ez nagyban segített az egész vállalkozás felvirágoztatásában. Hitel nélkül nem tudott volna ekkorára nőni a cégünk.

 Könnyű volt hozzájutni?

 A hiteligénylés folyamata nagyon egyszerűés gördülékeny volt, a regisztráló iroda és a bank munkatársai is nagyon segítőkészek voltak, így egészen egyszerűen megkaphattuk a hitelt. Ez kellett ahhoz, hogy tovább tudjuk fejleszteni a már meglévő üzleteinket és ki tudjuk bővíteni a tevékenységi köreinket. Később, a következőévben tovább bővítettük a Széchenyi Kártya hitelünket.A hitel által megvalósult fejlődés eredménye, hogy mára már lehetőségünk van saját autótelephelyen árulni a gépjárműveinket.

 Miben járult hozzá a hitel a sikerhez?

 A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel nekünk azért jó lehetőség, mert bármire fel tudjuk használni, akár az élelmiszer boltjainkban egy hűtőszekrény vásárlásra, akár az autó telephelyünkön autóvásárlásokra. A hitelnek köszönhetően az autókereskedés is szépen beindult, minden tevékenységi körünkben számos visszajáró vásárlóval büszkélkedhetünk.

 

 

Novák Attila

Bogatin János
Bogatin János / Budapest

Hitel nélkül is eljutottunk volna ide, de csak több év késéssel

Egy friss, ropogós péksüteménynél nincs is jobb egy rohanós reggelen. Bogatin János tulajdonos és kollégái az egyik olyan cég, akik azért dolgoznak, hogy vásárlóikat mindig friss áruval várják és kiszolgálásukat minden nap magas szinten tartsák. Ehhez azonban elengedhetetlen az állandó fejlődés, a technikai megújulás, valamint hogy erre ne kelljen éveket várni - egy megfelelő hitel konstrukció is.

Mi teszi sikeressé a cégüket?

 A kemény munka  - akár napi 20 óra - biztosan elengedhetetlen a sikerhez. Ráadásul ez nem csak a boltban végzett munkát jelenti; a T-Box 2000 Kft. nem egy nagyvállalkozás, rajtam kívül csupán hat közeli munkatársam van, akik ugyanolyan keményen dolgoznak. Ez a fajta tevékenység mindenkitől megfeszített munkát követel meg.

 Hogyan indultak?

 12 évvel ezelőtt akkor még csak egy 80 négyzetméteres helyiségben alapítottuk a céget. A Jókenyér áruk franchise boltja vagyunk, pár év után pedig sikerült az épületnek egy másik részét is megvennünk, ahol egy delicatess részleget is kialakítottunk, így most már 160 négyzetméteren állunk vendégeink rendelkezésére. A bővítés még így sem fejeződött be: két pincénk van, amit teljes egészében szeretnénk kihasználni, és később majd még meglátjuk, merre megyünk tovább.

 Miért érezték úgy, hogy itt az ideje egy hitel felvételének?

 Az épületünk jócskán megérett a felújításra, ami egyébként is különleges, mert egy műemlék épületegyüttes. Így tavaly egy komplett felújításba kezdtünk, ennek keretein belül viszont a teljes műszerparkot is szerettük volna megújítani, de ehhez már nem rendelkeztünk elegendő forrással.Ezért kerestük meg a lehetőségek közül azt, ami számunkra a legkedvezőbb. A Széchenyi Beruházási Hitelre esett a választásunk, mert kellemes közel 10 éves futamidőt és visszafizethető részleteket kínált. Így a teljes eszközparkunkat meg tudtuk újítani belőle.

Egyebek mellett a komplett konyhaberendezéseket is a Széchenyi Beruházási Hitelből finanszíroztuk, ezáltal mostantól meleg reggelivel és főétellel tudunk a vendégeink rendelkezésére állni, ami egy teljesen új tevékenység és lehetőség a részünkről.

 Mit tanácsol annak, aki hezitál egy esetleges hitellel kapcsolatban?

 Véleményem szerint nem kell félni. El kell fogadni, hogy fejlődni, gyorsan előre lépni csak hitelből lehet, és ha megvan egy olyan kellemes konstrukció, ahol alacsony kamattal, gyakorlatilag nulla százalékon tudunk hitelt felvenni - lényegében csak a tőkét kell törleszteni, akkor nem érdemes várni, spórolgatni. Valószínűleg hitel nélkül is eljutottunk volna oda, ahol most vagyunk, de biztosan csak több év késéssel, ami erős piacvesztéssel járt volna együtt.

 Nehéz volt az adminisztráció?

 Miután kiválasztottuk a leginkább megfelelő konstrukciót, megkerestük azokat a bankokat, akik foglalkoztak a beruházási hitellel. Nem mondom, hogy minden azonnal ment: kellett finomítani rajta. Mi ugyanis nem egyetlen nagy dologra költöttünk, hanem több kisebb gépet, berendezést szerettünk volna vásárolni, amelyeknek közben változott az áruk, a típusuk, de végül azt mondhatom, hogy a benyújtástól a folyósításig nem több mint fél év alatt minden lezajlott.Ha még egyszer hitelfelvétel előtt állnék, akkor is megpróbálnám és felvenném, mert ez nagy segítség volt a vállalkozásunknak.

 

Bogatin János

Jagasics Hedvig
Jagasics Hedvig / Budapest

A hitel segítségével mi magunk is megtanultunk egy picit vállalkozni

A Jagasics Hedvig által alapított divatmárka több mint 10 éve, szinte a semmiből tört be a magyar, majd később a nemzetközi divatvilágba. A divatcég családi segítséggel indult, tulajdonosa és ügyvezetőjehisz a közös munkában, és abban, hogy egy vállalkozás csak akkor lehet sikeres, ha ismeri a saját határait.

Milyen volt az indulás?

 Már 2007-ben, amikor nekikezdtünk, nagyon nagy kereslet volt a Sugarbirdmárkára, így először megpróbáltunk családon belüli kölcsönökkel egyre feljebb lépkedni a létrán, de eljött az a pont, amikor már nem lehetett a családi háttérre építeni. A kereslet volt az, ami eldöntötte azt, hogy valamilyen hitelkonstrukcióra szükség lenne, de mindenképp olyanra, ami biztonságos, és számomra isátlátható. Alapvetően az volt a cégünk koncepciója, hogy semmilyen egyéb hitelt nem használtunk, nem voltak pályázataink vagy óriás befektetőink. Mivel családi vállalkozásként indultunk, szerettük volna megtartani ezt a meghittséget, ezt a fajta átláthatóságot.

 Mikor jutottatok el odáig, hogy valóban szükség lesz a hitelfelvételre?

 2012-ben gondoltunk először arra, hogy a Széchenyi Hitel Program felé fordulunk, és megpróbáljuk a cégünket ennek segítségével fejleszteni. Azt szerettem benne, hogy mint mindent, ezt is apránként építettük fel. Nem arról volt szó, hogy hirtelen ránkömlik egy hatalmas hitelösszeg és nem tudjuk, mit kezdjünk vele, hanemfolyamatában kezdhettük el használni.

A Széchenyi Kártya Program segítségével évről évre egyre magasabb összegűfolyószámlahitelt igényeltünk: először 10 millió forint volt a hitelkeretünk, ez az összeg ma már a többszörösérenőtt. Egy nagyon kedves ügyintéző segítségével minden évben új javaslatokat kapunk például az összeg növelésére vagy egyéb lehetséges hiteltermékre a Programon belül.

 Az előre jutási lehetőségeken kívül még miben volt hasznos a hitel számotokra?

 Amellett, hogy a vállalkozásunk évről évre folyamatosan fejlődik, a hitel segítségével tanultunk meg mi magunk is vállalkozni, hiszen minden évben végigkellett néznünk, hogy melyek voltak a jó vagy épp kevésbé jó döntésink. Ez egyfajta biztonságot ad, hiszen mivel minden évben fel kell mutatnunk azt, hogy ezzel a pénzzel mi dolgozunk, maga a vállalkozás pedig előremutató és fejlődőképes, így mindig csak addig nyújtózkodtunk, ameddig a takarónk ért. Próbáljuk a saját határainkat látni és meghatározni, miközben kihasználjuk a lehetőséget, amit egy ilyen hitelkonstrukció tud biztosítani.

 Miben látod a hitel biztonságosságát?

 Alapvetően jellemző, hogy a vállalkozások félnek belemenni egy olyan vállalásba, amelynek utána nem tudnak megfelelni. Nem mondom azt, hogy nem kell kockáztatni, de mindig szem előtt kell tartanunk, hogy hol vannak a határaink, hogy azonnal tudjunk bizonyos helyzetekre reagálniés ne próbáljunk túl nagyot„szakítani”egyszerre, főleg, ha nem vagyunk biztosak valamiben. A szabadon felhasználható folyószámlahitel megadja azt a lehetőséget egy cég életében, hogy mi magunk döntsük el, mire van szükségünk, nem szorít minket keretek közé, azonban ott a kontroll, hogy annyit fogunk tudni igényelni, amennyire a cégünknek szüksége van és amennyit vissza is tudunk fizetni. Azon kívül, hogy ez egy nagyszerű hitellehetőség, egy éves kontroll is egyben.

 Jagasics Hedvig

 

Dr. Renner Ferenc
Dr. Renner Ferenc / Budapest

„Igyekszünk mindig a fejlődés útján maradni”

Budapesten, a Duna-parton elhelyezkedő, lassan húsz éve működő fogászati és szájsebészeti rendelő tulajdonosa, Dr. Renner Ferenc munkája során egyszerre törekszik a tökéletességre és hajszol minden olyan újdonságot, amelyek az ügyfelek tökéletes kiszolgálását segítik.

Bár a csaknem két évtized alatt rengeteg pácienst kezeltek, számos visszatérő, valamint külföldi vendéggel is rendelkeznek, ennek ellenére mégsem engedik meg maguknak, hogy ne a legmodernebb felszerelésekkel biztosítsák az ellátást.

Egy működő vállalkozásnak nagy kihívást jelent lépést tartani a technikai fejlődéssel?

Mindenképp. Hétköznapi munkánk során szükségünk van mind a széleskörű szolgáltatások állandó javítására, mind a környezet fejlesztésére, valamint a legjobb gépekre, amelyek biztosítják ügyfeleink lehető leghatékonyabb kiszolgálását. Ennek megfelelően igyekszünk mindig a fejlődés útján maradni. A Széchenyi Kártya Program Beruházási Hitele pedig még inkább hozzásegített bennünket ahhoz, hogy a létező legkorszerűbb berendezéseket vásároljuk meg.

Hogyan indul el ilyenkor az ember, és hogyan lehet boldogulni a hitelek útvesztőjében?

Az új fogászati berendezések nem olcsók, így beszerzésükhöz nem árt jó hitelt találni. Mi fogtuk magunkat és nekiálltunk, hogy átnézzük a piacon lévő lehetőségeket. A Széchenyi Beruházási Hitel már működő vállalkozásokat finanszíroz, így mi egészen könnyedén megkaptuk a szükséges hitelösszeget. A hitelkérelmet befogadó irodában dolgozó hölgyek nagy segítséget nyújtottak a dokumentumok összeállításában illetve a hiánytalan kitöltésben is. Ennek köszönhetően nagyon hamar be tudtuk adni az kérelmünket, amely szinte azonnal átkerült a számlavezető bankunkba. Nem tartott sokáig, mire ténylegesen hozzájutottunk az igényelt hitelhez, ennek segítségével végre megvalósíthattuk álmainkat és beszerezhettük az új gépeket.

Mivel tudnak most többet nyújtani? 

A Dr. Renner Bt. alapvetően fogászattal és szájsebészettel foglalkozik, lefedjük a fogászat szinte teljes spektrumát, ehhez azonban állandó fejlesztésre van szükség. Most, a hitelnek köszönhetően egy új fogászati szék és kezelő egység beszerzését tudtuk megvalósítani, amely végre hatékonyabb munkavégzést tesz lehetővé, sokkal jobban megfelel az ergonómiai kívánalmaknak, valamint eleget tesz a szájhigiénés követelményeknek és a szigorodó szakmai feltételeknek. Emellett egy ún. szájszkennerrel is gazdagodott a rendelőnk, amelynek segítségével végre csatlakozhatunk a digitális fogászathoz, amely egy teljesen új perspektívát nyitott a rendelőnk számára.

Miben áll ez az új lehetőség?

Ezzel a szkennerrel lehetővé válik, hogy a hagyományos lenyomatvételt ún. szájszkenneléssel váltsuk ki. Az ezzel begyűjtött információkat rögtön elektronikusan tudjuk továbbítani a fogtechnikai laboratóriumba, ahol a fogtechnikus digitálisan, 3D-ben tervezi meg a fogpótlást. Azt rögtön továbbküldi egy robotnak, ami kifaragja a fogpótlásokat, ezt pedig nagyon hamar visszakapjuk a rendelőbe, és már át is adhatjuk az elégedett ügyfeleknek.

Tehát a hitel nem kockázat, hanem előrelépés volt?

Rendelőnk eddig is sikeres vállalkozás volt, de a hitel segítségével még hatékonyabbá váltunk, modernizálni, fejlődni tudtunk; hogy több pácienst tudjunk ellátni a megszokott magas színvonalon.

Nagyon gyorsan átfutott az ügyintézés, és az állami támogatással nulla százalékos kamattal tudtunk hozzájutni a hitelhez. Én bátran ajánlom mindenkinek a felvételét.

Dr. Renner Ferenc

Horváth Gyula
Horváth Gyula / Budapest

„Nem szabad megrettenni a hiteltől, inkább egy lehetőséget kell látni benne”

Horváth Gyula és csapata 2012-ben alapította cégét, nem sokkal Magyarország első műholdja, a Masat-1 űrbe juttatása után. Azóta eltelt hét év, a fejlesztő csapat pedig megállíthatatlanul fejlődik, azonban az Európában is egyedülálló irányhoz, amit a cég képvisel, olykor speciális pénzügyi lehetőségekre van szükség.

Mire volt elég hét év? Honnan hova jutottatok el?

Amikor elindítottuk a cégünket, akkor még a műegyetem falai között béreltünk területet. Mindössze néhány fővel kezdtük meg a munkát, mára pedig már több mint 40 fős irodát bérlünk és pontosan 42 kollégával dolgozunk elsősorban űripari területeken. Folyamatos fejlődést tudtunk elérni, laborokat is létesítettünk. Ezt az állandó előrelépést azonban csak - a már egy ízben módosított és azóta nagyobb összegű kerettel működő - cashflow simító hitellel tudtuk fenntartani. 

Miben különleges a ti szakterületetek mind szakmai, mind hitelkonstrukció szempontjából?

Amikor belevágtunk az űriparba, tudtuk, hogy nagyon nehéz lesz azt önálló vállalkozásként végigvinni, mivel gyakorlatilag mi, tulajdonosok nem nagy, mozgósítható vagyonnal rendelkezünk, a szaktudásunkat tesszük bele a projektbe, az induló C3S Kft-be. Az űripar sajátos a finanszírozás terén: az ilyen kis cégeknek pénzügyileg kevésbé tud lehetőséget biztosítani, így el kell érnünk azt, hogy ezeket a hosszútávú projekteket utófinanszírozott módon valósítsuk meg. A választásunk végül a Széchenyi Kártya Programra esett, és ún. cash flow simítás céljával vettük fel, ugyanis ez a megoldás gyorsan és hatékonyan biztosította számunkra, hogy ezekbe a projektekbe nyugodtan belevághassunk.

A cég kifejezetten űripari területen tevékenykedik: a Masat-1 műholdon szerzett tapasztalatok alapján elkezdték a saját műhold platformjukat fejleszteni, amellyel különféle kutatóintézeteknek és ipari partnereknek biztosítanak könnyű elérhetőséget a világűrbe jutáshoz. Ezen kívül energia szétosztást is fejlesztenek nagy műholdakból, illetve más iparági területen is jelen vannak, de a legjelentősebb az űripar. Ez a kör Magyarországon még elég limitált és speciális: mindössze három nagyobb cég köré csoportosulnak a beszállítók, akik az űrtevékenységet végzik ipari oldalon.

Gördülékenyen ment a hitelfelvétel?

Nagyon meg voltam elégedve a hozzáállással az ügyintézők részéről, ahogy a hitelkérelem befogadását és az ügyintézést végigvitték. Minden gördülékenyen ment: gyakorlatilag sok kérdésemre már előre választ kaptam, mindig nagyon precízen biztosították az információkat és meglepően gyorsan lefutott az egész folyamat, majd a banki ügyintézés is.

Volt benned félsz a hitel felvétele előtt?

Alapvetően én a megfontoltság híve vagyok: hogyha valaki végig tudja gondolni – akár cégről, akár magánszemélyről beszélünk -, hogy mi a teljesíthető számára, akkor nem szabad megrettenni a hiteltől, inkább egy lehetőséget kell benne látni. Egy lehetőséget arra, hogy a megfelelő ütemű fejlődést biztosítsuk a vállalkozásunk számára.

Mindenképp fel kell mérni a lehetőségeket, és ez alapján kell eldönteni, hogy milyen hitelkonstrukciót válasszunk. Főleg az olyan specifikus iparági szegmensekben, mint a miénk is, ahol nagy időszakot kell áthidalni viszonylag rugalmas megoldással.

Horváth Gyula

Nagy András
Nagy András / Budapest

„Egy hitel önmagában semmit sem ér, ha az ember nem tudja jól felhasználni”

Nincs is jobb, mint egy családi vállalkozás, ahol a kemény munka az egész család hobbija is egyben. Így indult Nagy Andrásék vállalkozása is 24 évvel ezelőtt egy panelház babakocsi tárolójából. De azt ők sem tagadják: megfelelő hitel nélkül nem tudtak volna ilyen ütemű fejlődést megvalósítani.

Hogyan lettetek a magatok urai?

1995-ben nyitottuk meg az első boltunkat már a Berguson Kft-ként: szívesen emlékszem vissza a kezdetekre, hiszen minden nap eszembe jut. Édesapám akkortájt egy kerékpár üzletben dolgozott, így jött az ötlet, hogy indítsunk inkább egy saját vállalkozást. Nem volt semmi kezdőtőkénk, abban merült ki az üzlet megnyitása, hogy kibéreltünk egy 26 négyzetméteres babakocsi tárolót egy utcával arrébb, egy négyemeletes panelház aljában, és kiírtuk az ajtóra, hogy „használt kerékpárok bizományos adásvétele”. Pár év alatt ki is nőttük azt a kis tárolót, így 1999 novemberében megvásároltuk a ház pincehelyiségét, ami egy hatalmas előrelépés volt, hiszen ez már egy 120 négyzetméteres szint volt.

Mikor éreztétek, hogy valamin mégis változtatni kell?

Akkor még önerőből és baráti hitelekből vásároltunk, de már el kellett gondolkodnunk rajta, hogy milyen áruval töltjük meg ezt a jóval nagyobb helyiséget. Eltelt egy-két é,v és szembe jött velünk a Széchenyi Kártya Program. Akkor döbbentünk rá, hogy nekünk erre van szükségünk. Annak idején, először tízmillió forintot vettünk fel, ami hatalmas összeg volt számunkra. Az ügyintézés meglepően gyors volt és barátságos, zökkenőmentesen tudtuk igényelni a hitelt. Családi vállalkozásunk három fővel indult, évről évre léptünk előre, és ahogy fejlődtünk, egyre több munkatársra volt szükség: jelenleg már 18-an dolgozunk a cégnél.

Hol tartotok most?

Jelenleg hat kerékpáros webáruházat üzemeltetünk, az egyik üzletünkben pedig két szinten foglalkozunk új kerékpárokkal, elektromos kerékpárokkal és a szervízzel. A mellettünk lévő ház pincehelyiségét is sikerült megvásárolni, ott kerékpáros ruházattal és túrafelszereléssel várjuk az ügyfeleinket. Tíz évvel ezelőtt megnyitottuk Magyarország első nonprofit kerékpárkölcsönzőjét az Árpád híd tövében: ennek célja, hogy napi 200 Ft-ért tudjanak kerékpárt bérelni, akik munkába járnak vagy csak ki szeretnének kapcsolódni a kerületben.

Mit gondolsz, mi a sikeretek titka?

A kemény munka mindenképp szükséges, de egyben hatalmas élményt is ad az embernek, főleg, ha sikeres a szakmájában. Emellett a hitel is végig segítette a cégünket, az elmúlt években folyamatosan meg is újítottuk, különböző célokkal.

A Széchenyi Kártya Program nélkül biztos hogy nem tudtunk volna ilyen gyorsan és nagy ütemben fejlődni. Úgy gondolom, hogy a jövőben is fogunk rá támaszkodni. Jelenleg kétszintes az üzletünk, de a terveink szerint idén a harmadik szintet is beépítjük.

Akkor tehát ajánlanád másoknak ezt a lehetőséget?

Igen, de mindenképp előre kell gondolkodni. Nagyon kedvező a kamatozása és könnyű hozzáférni, de egy hitel önmagában semmit sem ér, ha az ember nem tudja jól felhasználni. Ha valaki átgondoltan veszi fel, páratlan lehetőség!

Nagy András

A Széchenyi Kártya Program keretein belül...

290 261
létrejött hitelügylet
Az SZKP keretében a létrejött hitelszerződések száma meghaladta a 290 ezret.
125
millió forint/óra
Az SZKP keretein belül 2018. évben óránként 125 millió hitel kihelyezése történt.
2245
milliárd forint
Az SZKP keretében 2 245 milliárd forint hitel került kihelyezésre.

Feliratkozás hírlevélre

Hibás adat!

Hibás e-mail cím!

Szükséges elfogadni!