A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel a már működő mikro-, kis- és középvállalkozások (KKV-k) részére kialakított, kedvezményes kamatozású, állami kamat- és kezességi díj-támogatásban részesített hitelkonstrukció, amely a legkedvezőbb lehetőség vállalkozása átmeneti pénzügyi gondjainak megoldására.

 

Miért előnyös?


• Állami támogatásban részesített konstrukció,
• már 3 hét alatt akár 50 millió Ft* hitelhez juthat,
• akár ingatlanfedezet nélkül,
• gyors és egyszerűsített a hitelbírálat,
• az ország közel 300 pontján igényelhető,
• használható átutalás révén, illetve a MasterCard üzleti bankkártyával készpénzfelvételre.

 

KIK IGÉNYELHETIK?

A Széchenyi Kártya Programba tartozó hiteltermékeket minden olyan KKV igényelheti, amely egyéni vállalkozóként vagy egyéni cégként, illetve az Üzletszabályzatban meghatározott gazdasági társaságként vagy szövetkezet formájában legalább egy éve (bizonyos hiteltípusok esetén, ill. 25 millió Ft és afeletti hitelkeret igénylése esetén két éve) működik. Igénylési feltétel továbbá, hogy a vállalkozásának ne legyen lejárt köztartozása, hiteltartozása, valamint megfeleljen a Széchenyi Kártya Program Üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

A HITELKERET ÖSSZEGE

A Széchenyi Kártya hitelkerete 500 000 Ft vagy 1 millió Ft és 50 millió Ft* között egymilliónként emelkedő összegű lehet. Hitelkeretének módosítását a futamidő alatt is kérheti.

*Az egyes hitelintézetek eltérő időpontoktól kezdődően fogadnak 25 millió Ft feletti SZK hitelkérelmeket, a forgalmazó bankok köréről és a forgalmazás-kezdés időpontjáról a honlapunkon keresztül folyamatosan tájékoztatjuk Ügyfeleinket.

Az UniCredit Bank 2015. július 29-től, az OTP Bank 2015. augusztus 3-tól, az MKB Bank 2015. augusztus 14-től fogad be 25 millió Ft feletti Széchenyi Kártya Folyószámlahitel-kérelmet.

A HITEL FUTAMIDEJE

A hitel futamideje 1+1 év, mely a gyakorlatban azt jelenti, hogy a hitelszerződés az aláírásától számított 1 év múlva lejár, azonban a felülvizsgálati kérelem határidőben történő benyújtása és a bank pozitív bírálata esetén további egy évre automatikusan (külön hitelszerződés megkötése, ill. a meglévő módosítása nélkül) meghosszabbodik, így Ön a feltételek teljesülése esetén két évig tudja használni Széchenyi Kártya hitelkeretét. A második év leteltekor lehetősége van a folyószámlahitel újabb 1+1 évre történő igénylésére.

A HITEL TÖRLESZTÉSE

A hitel teljes összegének visszafizetése a szerződés lejáratának napján esedékes.

KAMAT ÉS KÖLTSÉGEK

A hitelkeret megnyitásakor a hitelkeret nagyságától függő „kártyadíjat” és a kezességi díj állami támogatáson felüli részét kell kifizetnie, ami pl. 1 000 000 Ft hitelkeret esetén összesen 35 600 Ft, 5 millió Ft esetén pedig 98 000 Ft.

A „kártyadíj” minden induló költséget tartalmaz, egyéb (bírálati, számlanyitási stb.) díjak nincsenek.

A hitel valamennyi előforduló költségét és díját a Széchenyi Kártya Folyószámlahitel kondíciós listája tartalmazza, amely a mindenkor hatályos üzletszabályzatban érhető el.

A HITEL BIZTOSÍTÉKAI

A vállalkozók hitelhez jutását a Garantiqa Hitelgarancia Zrt. kezességvállalása segíti. Társas vállalkozások esetén kötelező biztosíték a vállalkozás legalább 50 %-os mértékű tulajdonosának / tulajdonosainak készfizető kezességvállalása.

Egyéni vállalkozónál bármely nagykorú (az üzletszabályzat szerinti feltételeknek megfelelő) magánszemély vállalhatja a kezességet. További fedezetül szolgál a hitelező bank javára kiállított felhatalmazás beszedési megbízás benyújtására vállalkozása más hitelintézetnél vezetett pénzforgalmi bankszámlá(i)ra.

10 millió Ft feletti hitelösszeg esetén a hitelező bank a vállalkozás hitelképességének függvényében ingatlanfedezetet is kérhet.

HOL IGÉNYELHETI?

Hitelkérelmét a regisztráló irodákban, azaz a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, vagy a KAVOSZ Zrt. irodáinak valamelyikében nyújthatja be. Az Önhöz legközelebbi irodát megtalálja az irodakeresőben.

A szükséges igénylési lapot ezekben az irodákban is beszerezheti, de letöltheti a weboldalunkról is.

Az irodákban dolgozó kollégák segítséget nyújtanak Önnek az adatok kitöltésében és a szükséges dokumentumok beszerzésében is. A regisztráló irodák a személyes benyújtás során befogadott hitelkérelmet az adott konstrukcióban résztvevő hitelintézetek közül az Ön által kiválasztott Bankba/

Takarékszövetkezetbe továbbítják. A pozitív bírálatot követően a Bank/Takarékszövetkezet köti meg az Ön vállalkozásával a hitel- és kapcsolódó egyéb szerződéseket és nyitja meg a hitelkeretet, ill. folyósítja a kölcsönt.

VÁLASZTHATÓ HITELINTÉZETEK

A Széchenyi Kártya Folyószámlahitel konstrukciót az alábbi bankok forgalmazzák: