A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ), valamint a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) 2002-ben kezdeményezték a hazai hitelintézeteknél egy olyan konstrukció megvalósítását, melynek eredményeként a magyar mikro-, kis- és középvállalkozások egyszerűsített módon olyan kedvezményes kamatozású hitelhez jutnak, melyet bankkártyával is igénybe lehet venni. A kezdeményező érdekképviseleti szervezetek a konstrukciót Széchenyi Kártyának nevezték el. A hitelkonstrukció szakmai irányítására és a koordinációs feladatok ellátására a Kamara és a VOSZ létrehozta a KAVOSZ Zrt-t.

A KAVOSZ Zrt. fő tevékenységeként ellátja a Széchenyi Kártya Program szakmai irányítását, koordinálja annak működését, ügyfeleket közvetít a Programban résztvevő hitelintézetekhez, kezeli és továbbítja az ügyfelek adatait, valamint előminősítést végez. Az ügyfélszolgálatunk felkészült munkatársai minden segítséget megadnak az hitellehetőségek iránt érdeklődő vállalkozóknak, hogy megtalálják a vállalkozásuk igényeinek leginkább megfelelő konstrukciót.

A Széchenyi Kártya Konstrukció 2010-ben, a Forgóeszközhitel és a Beruházási hitel bevezetésével bővült Programmá, melynek elemei teljesen egymásra épülnek és akár egyidejűleg, egyszerre is felhasználhatóak. 2011-től indult el az Agrár Széchenyi Kártya, mely az agrárium igényeire szabott egyedülálló hitelkonstrukció. 2012 májusától pedig a Széchenyi Támogatást Megelőlegező és az Önerő Kiegészítő Hitelek is a vállalkozások rendelkezésére állnak, melyek megkönnyítik az uniós pályázatokon való részvételt. A vállalkozások hitelhez jutását a Garantiqa Hitelgarancia Zrt., illetve Agrár Széchenyi Kártya esetén az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezességvállalása segíti, az állam az egyes ügyletekhez kamat- és garanciadíj támogatást biztosít.

A Széchenyi Kártya Program koordinálásán és az új termékek fejlesztésén túl a KAVOSZ Zrt. további szolgáltatásokat is nyújt a hazai kkv szektor részére.

2010-ben megalakult a KAVOSZ Vállalkozásfejlesztési Zrt., melynek fő tevékenysége hitel- és pénzkölcsön nyújtása a kisvállalati, ezen belül is a mikrovállalati ügyfélkör számára. Alapvető célja, hogy a lehető legtöbb - banki módszerekkel nem, vagy nem megfelelően finanszírozott -, hazai mikrovállalkozás hitelhez jutási lehetőségein javítson, kedvezményes, Európai Uniós forrású támogatott finanszírozási források biztosításával. A társaság közvetíti az Új Széchenyi Forgóeszközhitelt és Beruházási hitelt, amelyek kezdő vállalkozások által is, 10% önerővel igényelhető kedvezményes kamatozású forinthitelek, maximum 50 millió forint hitelösszeggel.

2012 áprilisától a KAVOSZ Zrt. által vezetett konzorcium - melynek további tagjai a VOSZ és az MKIK - támogatás közvetítőként vesz részt, a „Vállalati tanácsadási szolgáltatás támogatása mikro-, kis- és középvállalkozások részére” című programban, az Észak-Magyarországi és a Dél-Alföldi régióban. A program keretében a vállalkozások vissza nem térítendő támogatást nyerhetnek el többek között üzleti terv, megvalósíthatósági tanulmány, szervezeti átvilágítás, on-line megjelenés, kockázat elemzés, jogi szaktanácsadás, marketingstratégia, illetve egyéb, a vállalkozás működését elősegítő tanácsadói tevékenységek finanszírozására.