KAVOSZ Széchenyi kártya

Image1 Image2 Image3 Image4 Image5 Image6 Image7 Image8

AGRÁR SZÉCHENYI KÁRTYA

Az Agrár Széchenyi Kártya a mezőgazdasági szektorban dolgozó, valamint erdő-, vad- és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző gazdasági társaságok, szövetkezetek, egyéni vállalkozók, egyéni cégek valamint családi gazdálkodók, őstermelők ill. erdőbirtokossági társulatok részére kialakított, kedvezményes feltételrendszerű, állami kamat- és kezességi díjtámogatásban részesített hitelkonstrukció.

 

MIÉRT ELŐNYÖS?

• Kedvező kondíciókkal,

• már 3 hét alatt akár 25 millió Ft hitelhez juthat,

• akár ingatlanfedezet nélkül,

• gyors és egyszerűsített a hitelbírálat,

• az ország több mint 300 pontján igényelhető,

• használható átutalás révén, illetve a MasterCard üzleti bankkártyával készpénzfelvételre, bankkártyás vásárlásra.

 

KIK IGÉNYELHETIK?

Az Agrár Széchenyi Kártyát minden olyan mezőgazdasági termék előállításával, feldolgozásával és forgalmazásával, valamint erdő-, vad- és halgazdálkodással kapcsolatos tevékenységet végző egyéni vállalkozó, mezőgazdasági őstermelő, családi gazdálkodó (családi gazdaság vezetője), erdőbirtokossági társulat, gazdasági társaság, egyéni cég, ill. szövetkezet igényelheti, amely legalább egy éve (15 millió Ft feletti hitelkeret igénylése esetén két éve) működik. Egyedül a fiatal mezőgazdasági termelők esetében nem szükséges a gazdasági múlt. Igénylési feltétel továbbá, hogy a vállalkozás rendelkezzen az MVH-tól kapott ügyfél-azonosító számmal, ne legyen lejárt köztartozása, ill. hiteltartozása, valamint megfeleljen az Agrár Széchenyi Kártya Konstrukció Üzletszabályzatában meghatározott egyéb feltételeknek.

 

A HITEL ÖSSZEGE

Az Agrár Széchenyi Kártyához kapcsolódó hitelkeret 500 000 Ft vagy annak egész számú többszöröse, de maximum 25 millió Ft lehet.

 

A HITEL FUTAMIDEJE

A hitel futamideje egy, kettő vagy három év lehet. Két, illetve hároméves futamidő esetén a Bank évenkénti felülvizsgálatot ír elő, amelynek elvégzéséhez a vállalkozásnak adatszolgáltatási kötelezettség keretében alapvetően a legutolsó lezárt éves beszámolóját, bevallását szükséges a Regisztráló Irodába beadni.

 

A HITEL FOLYÓSÍTÁSA ÉS TÖRLESZTÉSE

A hitel teljes összegének visszafizetése a szerződés lejáratának napján esedékes.

 

KAMAT ÉS KÖLTSÉGEK

A hitelkeret megnyitásakor a hitelkeret nagyságától függő „kártyadíjat” és a kezességi díj állami támogatáson felüli részét kell kifizetni. A „kártyadíj” minden induló költséget tartalmaz, egyéb (bírálati, számlanyitási stb.) díjak nincsenek. A hitel teljes hiteldíja – az állami támogatásnak is köszönhetően – jelenleg havi 0,2% körül van. A kamat-és kezelési költség megfizetése naptári negyedévente esedékes. A hitel valamennyi előforduló költségét és díját az Agrár Széchenyi Kártya kondíciós listája tartalmazza.

 

A HITEL BIZTOSÍTÉKAI

A vállalkozások hitelhez jutását minden esetben az Agrár-Vállalkozási Hitelgarancia Alapítvány készfizető kezességvállalása segíti. Ezen felül 15 millió Ft hitelösszegig elegendő az előírt magánszemély készfizető kezességvállalása, 15 millió Ft felett a hitelnyújtó által elfogadott egyéb fedezet (ingatlan, ingóság) bevonása is szükséges.

 

HOL IGÉNYELHETI?

Hitelkérelmét a regisztráló irodákban, azaz a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége, a területi kereskedelmi és iparkamarák, vagy a KAVOSZ Zrt. irodáinak valamelyikében nyújthatja be. Az Önhöz legközelebbi irodát megtalálja az irodakeresőben.

A szükséges igénylési lapot ezekben az irodákban is beszerezheti, de letöltheti a weboldalunkról is.

Az irodákban dolgozó kollégák segítséget nyújtanak Önnek az adatok kitöltésében és a szükséges dokumentumok beszerzésében is. A regisztráló irodák a személyes benyújtás során befogadott hitelkérelmet az adott konstrukcióban résztvevő hitelintézetek közül az Ön által kiválasztott Bankba/Takarékszövetkezetbe továbbítják. A pozitív bírálatot követően a Bank/Takarékszövetkezet köti meg az Ön vállalkozásával a hitel- és kapcsolódó egyéb szerződéseket és nyitja meg a hitelkeretet, ill. folyósítja a kölcsönt.

 

VÁLASZTHATÓ HITELINTÉZETEK